سخنگوی شورای شهر تهران:
دستاوردهای طرح ساماندهی ولیعصر منطبق بر اهداف حفاظتی آن نیست
به گزارش فقط سفر سخنگوی شورای شهر تهران اظهار داشت: دستاوردهای طرح ساماندهی ولیعصر منطبق بر اهداف حفاظتی آن نیست.
به گزارش فقط سفر به نقل از ایسنا، علی اعطا در جریان دویست و هشتادمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در تذکری اظهار داشت: تذکر من در ارتباط با طرح ساماندهی محور ولیعصر است که در چند سال گذشته توسط شهرداری تهران و به صورت مشخص از راه سازمان زیباسازی شهرداری تهران در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: طرحی را یک مشاور تهیه کرده با این رویکرد که تراکم ساختمانی، توده گذاری و تعداد طبقات و تراکم سطح اشغال را با یک نگاه حفاظتی از زاویه میراث فرهنگی و طبیعی که در خیابان ولیعصر وجود دارد بازبینی کند. هر چند مدت این کار با تاخیر مواجه گردید اما خوشبختانه به همت معاونت شهرسازی و معماری و اداره کل معماری و ساختمان این معاونت، کار به سرانجام رسید که جای تقدیر دارد و خوشبختانه به نقطه ای رسید که قابل عرضه در کمیسیون ماده ۵ باشد.
وی ضمن تشکر از کلیت اقدامی که در جهت کاهش طبقات مجاز در خیابان ولیعصر که طبیعتاً رویکرد حفاظتی در آن نسبت به میراث طبیعی درختان چنار و قنات ها و میراث فرهنگی و تاریخی، مطرح است، اظهار داشت: در سه مکاتبه مختلف نکاتی را با شهردار تهران مطرح کردم. در این مکاتبات به صورت مشخص چند محور را بعنوان اشکالاتی که همچنان در طرح باقی است، متذکر شدم اما از این سه مکاتبه که انجام و ارسال شد هیچ گونه بازخوردی از شهردار محترم تهران نگرفته ام.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه طرح خیابان ولی عصر فردا در کمیسیون ماده ۵ مطرح خواهد شد، اظهار داشت: حداقل ۴ محور مشخص محل ایراد و اشکال است که به اختصار آنرا بیان می کنم. در طرح با یک نگاه حفاظتی، تراکم کاهش پیدا کرده که بحثی در آن نیست اما آنچه که هم اکنون بعنوان ضابطه مدنظر است همچنان رویکرد حفاظتی نسبت به چنار ها را لحاظ نمی کنند چون ارتفاع ساختمان ها را ۶ طبقه در نظر گرفته و تقریباً شبیه با نقاط دیگر شهر به صورت عام است.
اعطا تصریح کرد: این ارتفاع باعث حفاظت نمی گردد ضمن اینکه ۱۰ متر گودبرداری را هم مجاز دانسته است. بررسی هایی که همکاران کارشناس در این عرصه انجام داده اند نشان داده است این مورد صدمه جدی به سفره های آب زیرزمینی خواهد زد و چنار ها را با مشکل مواجه می کند. این ضابطه ساختمانی که در طرح معین شده از منظر تعداد طبقات و تراکم، برای امر حفاظت از میراث طبیعی را کفایت نمی کند.
وی ضمن اشاره به سایر اشکالات طرح یاد شده اظهار داشت: بررسی پارسل به پارسلی که از انقلاب تا تجریش انجام شده نشان داده است که پایین انقلاب و تقاطع انقلاب و ولیعصر که بعنوان ولیعصر تاریخی است و ضوابط متفاوتی دارند، مشخص شده است، مشاور برای ۴۰ درصد از این پارسل ها به طرز عجیبی سطح اشغال ۸۰ تا ۱۰۰ درصد پیشبینی کرده و این امر توجیه کارشناسی ندارد. به رغم اینکه در ضوابط ماکزیمم تراکم ۳۶۰ درجه است اما در ۱۷ درصد موارد ۶۰۰ درصد تراکم پیشبینی شده است. به طور عمده با توجیه تنظیم خط آسمان کارهایی در طرح انجام شده که نه تنها هیچ کمکی نمی کند بلکه بحث خط آسمان را مغشوش تر می کند.
اعطا همینطور ضمن اشاره به پیشنهادات ارائه شده برای رفع اشکالات این طرح عنوان کرد: کاهش طبقات به چهار طبقه با نگاه حفاظتی، کاهش عمق مجاز گود برداری به یک طبقه که به سفره های آب زیرزمینی و ریشه چنارها و قنات ها صدمه نزنند و رعایت سطح اشغال حداکثر ۶۰ درصد در تمام پارسل ها بعنوان پیشنهاد برای رفع اشکالات طرح مطرح می شود.
وی تاکید کرد: اگر ما در اهداف طرح، بحث حفاظت از میراث فرهنگی و طبیعی را مطرح می نماییم در آنچه که محصول طرح است باید صادق باشیم. نمی گردد که یک هدف پرارزش تحت عنوان حفاظت از میراث طبیعی و فرهنگی را مطرح نماییم و بعد پیگیر ثبت جهانی آن باشیم اما در نهایت طرحی را به کمیسیون ماده ۵ ببریم که ساماندهی در آن اتفاق نمی افتد.
وی افزود: ضمن گلایه از شهردار بابت اینکه هیچگونه بازخوردی از سه مکاتبه از جایگاه نماینده مردم از ایشان نگرفته ام، درخواست دارم این نکات را مدنظر قرار دهند و در این مورد که برند خود ایشان هم هست توجه و جدیت بیشتری به خرج دهند.
منبع: onlytravel.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب