ثبت 6 اثر جدید استان سمنان در لیست میراث ملی ناملموس

ثبت 6 اثر جدید استان سمنان در لیست میراث ملی ناملموس

سمنان معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان اظهار داشت: تعداد آثار میراث ملی ناملموس استان به 119 اثر افزایش پیدا کرد.


مصطفی یغمائیان 20 اسفندماه با بیان این خبر اظهار نمود: با ثبت 6 اثر جدید در لیست میراث ملی ناملموس، تعداد آثار استان دراین زمینه به 119 اثر افزایش یافته است.
او اظهار داشت: آثار جدید ثبت شده شامل شیوه سنتی فرآوری پنیر در مغار روستای اروانه، شیوه سنتی تهیه تِلی شاهرود، مهارت سنتی تهیه سرمه چشم در شهرستان شاهرود، مراسم عزاداری چهل و هشتم امام زاده مصیب روستای لاسجرد، آیین سنتی خیمه سوزان در سرخه و مهارت سنتی پخت گولاچ است.
یغمائیان اضافه کرد: مراسم عزاداری چهل و هشتم امامزاده مصیب لاسجرد شامل مراسم عزاداری باشکوهی است که به مناسبت رحلت پیامبر اکرم (ص) و امام حسن مجتبی (ع) همه ساله در روز بیست و هشتم صفر مصادف با چهل و هشتم محرم با حضور خیل مردم عزادار روستای لاسجرد، شهر سرخه و روستاهای اطراف در جوار امامزاده امیر مصیب لاسجرد برگزار می گردد.
وی در ارتباط با شیوه سنتی پخت گولاچ در بیابانک شهرستان سرخه نیز اظهار داشت: پخت شیرینی گولاچ در روستای بیابانک از توابع شهرستان سرخه رواج فراوانی دارد، این شیرینی سنتی به صورتی برند مواریث معنوی بیابانک بشمار می رود و برگزاری همه ساله جشنواره گولاچ در روزهای نوروز نشان از اهمیت این شیرینی در میان مردم این روستا دارد.
یغمائیان درباب شیوه سنتی فرآوری پنیر در مغار روستای اروانه نیز اظهار داشت: مغار طبیعی اروانه در غرب روستای اروانه یکی از بزرگ ترین غارهای شهرستان سرخه است و در این غار محصولات لبنی دامداران اروانه نگهداری می شود و ظرفیت این غار حدود سه هزار جلد محصول لبنی است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان با اشاره به ثبت آئین سنتی خیمه سوزان در سرخه نیز اظهار داشت: در روز تاسوعا و عاشورا مراسم آتش زدن خیمه ها به یاد سوختن خیمه های اباعبدالله الحسین(ع) و خاندان و اصحابش در سرخه برگزار می گردد.
او افزود: شیوه سنتی ساخت سرمه شاهرود از دیگر میراث ناملموس ثبت شده استان در لیست ملی است و شیوه تهیه سرمه چشم با مغزهای بادام و فندق و... در این شهرستان ثبت شده است.
یغمائیان از دیگر آثار ثبتی استان را شیوه سنتی تهیه تلی شاهرود عنوان نمود و اظهار داشت: تِلی یک ماده طبیعی است و خواص آنتی باکتریایی و ضد قارچی دارد، تعادل پوست سر را حفظ نموده و مانع به هم خوردن تعادل طبیعی مو می شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از خصوصیات تلی این است که می تواند موها را تغذیه کند، اضافه کرد: این ماده همانند یک مرطوب کننده برای پوست عمل می کند و از ترکیب مواد طبیعی تولید می شود.



1399/12/20
18:30:01
0.0 / 5
302
تگهای خبر: برند , ثبت , شهر , صنایع دستی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری