افتتاح دفترهای شعر طنز، ترانه و شعر مقاومت

افتتاح دفترهای شعر طنز، ترانه و شعر مقاومت

مراسم افتتاحیه سه دفتر «شعر طنز»، «ترانه» و «شعر مقاومت» سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار گردید.


به گزارش فقط سفر به نقل از ایسنا بر مبنای خبر رسیده، این مراسم با حضور حجت الاسلام امرودی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، علیرضا زندوکیلی، معاون هنری، علیرضا فاطمیان پور، معاون فرهنگی، سعید صدراییان، مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل این سازمان، مهدی محمدی، رئیس فرهنگسرای رسانه و همینطور شاعرانی چون ناصر فیض، محمدمهدی سیار، مرتضی حیدری آل کثیر و علی داوودی توسط مدیریت آفرینش های ادبی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران امروز (۲۹ بهمن) در فرهنگسرای رسانه برگزار گردید.
بنا بر اعلام، سازمان فرهنگی هنری در جهت بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و با هدف ترویج شعر و ادبیات در شهر تهران، شاعرانی همچون ناصر فیض، محمدمهدی سیار، مرتضی حیدری آل کثیر، علی داوودی و میلاد عرفان پور را بعنوان اعضای شورای شعر سازمان فرهنگی هنری شهرداری در این مراسم معرفی و سه دفتر «شعر طنز»، «ترانه» و «شعر مقاومت» را به ترتیب در سه فرهنگسرای رسانه، ارسباران و شهید حاج قاسم سلیمانی ذیل خانه شعر و ادبیات افتتاح نمود.
حجت الاسلام امرودی در این مراسم ضمن اشاره به نقش و جایگاه شخصیت شاعر بیان نمود: افراد و اشخاص بسیار قهار در سخنرانی و بیان احادیث و قرآن وجود دارند که می توانند ذهن شنونده را تسخیر کنند اما برخی دیگر روح انسان را تصرف می کنند. به مصداق این که می گویند «سخن که از دل برآید لاجرم بر دل نشیند» در واقع این افراد به واسطه نفس مطهرشان شعرسازی نمی کنند بلکه حدیث نفس می گویند.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در ادامه ضمن اشاره به اهمیت محتوا بعنوان خمیرمایه شعری اظهار داشت: استفاده از هجو در بعضی از اشعار مایه تاسف است که چرا از این قلم زیبا برای هجوگویی بهره می گیرند. برخی دیگر خمیرمایه و کلام شان قرآن است؛ پس شاعری شعرش ماندگار می شود که دارای محتوای غنی باشد. برخی اشعار دارای محتوای تشریحی، موعظه ای، توصیفی یا احساسی هستند و بیان حکمت می کنند. گاهی شعر معرف شخصیتی است مانند «علی ای همای رحمت تو چه آیتی خدا را» و گاهی ناظر بر عرفان، قرآن و قصص قرآنی است.
امرودی سپس در حوزه ترانه از این که از منظر مخاطب و شنونده ترانه را ببینیم و ترانه ای خوب است که مردم آنرا سینه به سینه نقل می کنند گفت و در انتهای سخنان خود خاطرنشان کرد: هر قلمی، شعری، طنزی یا هر ترانه و شعر مقاومتی که ما را یک قدم به خدا نزدیک کرد مطلوب و از اهداف ماست و هر کدام از این ها که ما را از خداوند دور کند جزء اهداف ما نیست.


همینطور علیرضا زندوکیلی ضمن اشاره به افتتاح دفتر «شعر طنز» در فرهنگسرای رسانه و دو دفتر شعر دیگر در دو فرهنگسرای ارسباران و شهید حاج قاسم سلیمانی، ضمن اشاره به اهمیت و نقش کسانی که قلم می زنند و در خدمت فرهنگ فعالیت می نمایند اضافه کرد: این افراد جایگاه ممتازی در تاثیرگذاری دارند بر همین اصل بایستی حتی الامکان از خطا در این عرصه به دور باشند.
معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در انتها ابراز امیدواری کرد که این اقدام سازمان الگویی مناسب برای دیگر شهرها و شهرستان های کشور به منظور توجه به شاعران و اهمیت دادن به حوزه فعالیت شعر انقلابی باشد.
همینطور مهدی محمدی، رئیس فرهنگسرای رسانه در این مراسم از این که بخش عمده ای از ظرفیت زبان فارسی از راه طنز به معرض نمایش گذاشته می شود گفت.
ناصر فیض هم بیان نمود: تفاوت زبان فارسی با سایر زبان ها بگونه ای است که ساختار جملات به خوبی می تواند جابه جا شود بدون آن که به محتوای زبان خدشه ای وارد شود.
این شاعر سپس ابراز امیدواری کرد که ایجاد دفتر شعر طنز مقدمه ای باشد برای کارهای بزرگ تر و فهم این نکته از جانب مردم که طنز فقط برای انبساط خاطر نیست بلکه می توان کمک های شایسته ای به جامعه از راه استفاده از ایهام و کنایه کرد.




منبع:

1399/11/29
14:04:36
0.0 / 5
932
تگهای خبر: شهر , وكیل
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری