تماشاچی ایرانی به المپیك 2020 می رسد؟

تماشاچی ایرانی به المپیك 2020 می رسد؟

فقط سفر: به دنبال اعلام تازه ترین مواضع ژاپن درباره برگزاری المپیک ۲۰۲۰، دبیر کنسرسیوم تورهای ورودی ژاپن و کره جنوبی انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی درباره آخرین اقدامات و پیشبینی ها برای حضور تماشاچی ها و گردشگران ایرانی در این رویداد ورزشی توضیح داد.



به گزارش فقط سفر به نقل از ایسنا، آژانس های گردشگری ایرانی از سال ۹۸ درحال برنامه ریزی برای حضور در المپیک ۲۰۲۰ بودند، رویدادی که همه گیری ویروس کرونا آنرا تا سال ۲۰۲۱ به تعویق انداخت. یوشیرو موری، نخست وزیر سابق ژاپن که اینک ریاست کمیته سازماندهی بازی های المپیک توکیو را به عهده دارد، در تازه ترین اظهارنظر گفته است: "بهار حتما می آید"؛ هم اکنون شرایط سختی است اما اگر با هم همکاری نماییم این سختی ها را پشت سر خواهیم گذاشت. المپیک ۲۰۲۰ را طبق برنامه انجام می دهیم و آمادگی مورد نیاز را کامل به دست خواهیم آورد.

المپیک ژاپن قرار بود از ۲۲ جولای ۲۰۲۰ (اول مرداد ۹۹) در شهرهای توکیو و اوساکا برگزار گردد. سختگیری های دولت ژاپن در اجرای این رویداد، پیشبینی افزایش هزینه های اقامت تماشاچی ها و گردشگران و از طرفی، رقابت سخت تماشاگران بین المللی برای حضور در افتتاحیه و اختتامیه المپیک و به دنبال آن، کمبود بلیت این دو مراسم، آژانس های گردشگری ایرانی را یک سال زودتر به جنب و جوش انداخت تا از قافله عقب نمانند، اما شیوع کرونا همه برنامه ریزی ها را به هم زد. المپیک به پیشنهاد شینزو آبه، نخست وزیر پیشین ژاپن یک سال به تعویق افتاد، با این وجود قرار شد نام رسمی آن همچنان «المپیک ۲۰۲۰ توکیو» باشد.

روزنامه آساهی ژاپن در نظرسنجی اخیر خود اعلام نموده حدود ۳۰ درصد ژاپنی ها می خواهند طبق برنامه، المپیک صورت گیرد و ۳۲ درصد مردم این کشور معتقدند با شرایط کنونی نباید المپیک برگزار گردد و مابقی مردم فکر می کنند بهتر است المپیک ۲۰۲۰ باردیگر به تاخیر بیافتد. اما موری تاکید کرده که امکان عقب انداختن المپیک وجود ندارد و سال جاری برگزار می گردد.

«بانک ژاپن» قبل از آن که ویروس کرونا شناسایی شود، در گزارشی پیشبینی کرده بود برگزاری بازی های المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو، ۲۵ تا ۳۰ هزار میلیارد ین ( ۲۰۸ تا ۲۵۰ میلیارد دلار) بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ میلادی درآمد عاید این کشور کند؛ رقمی که با عنایت به خسارت های کرونا قابل چشم پوشی نخواهد بود.

با این شرایط، تصمیم مهم دیگری که سیاستگذاران المپیک ۲۰۲۰ توکیو باید بگیرند، حضور تماشاچی ها و توریستهایی است که قرار بود با این انگیزه به ژاپن سفر کنند. رئیس کمیته سازماندهی بازی های المپیک توکیو گفته است: تا ماه مارس (حدودا اسفندماه ۹۹) فرصت داریم برای حضور تماشاچی تصمیم بگیریم که تصمیم سختی خواهد بود.

سیدعباسعلی امامیه ـ دبیر کنسرسیوم تورهای ورودی ژاپن و کره جنوبی انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ـ که از سال ۹۸ پیگیر حضور تورهای گردشگری و تماشاچیان ایرانی در المپیک ۲۰۲۰ توکیو بوده است، ضمن اشاره به این سخنانِ رئیس کمیته سازماندهی بازی های المپیک توکیو که در دیدار سال نو میلادی با اعضای کمیته ملی المپیک ژاپن عنوان شد، درباره حضور تماشاچیان و گردشگران در این رویداد به ایسنا اظهار داشت: از اواسط ماه دسامبر (حدود یک ماه پیش)، نصب نمادهای المپیک (حلقه های رنگین) در منطقه خلیج توکیو (اودایبا) و دیگر نقاط شروع شده است. ما هم منتظر آخرین تصمیم ها هستیم، همان گونه که آقای موری اشاره نمود در ماه مارس درباره حضور داشتن یا نداشتن تماشاچی ها تصمیم گیری می شود.

او درباره احتمال حضور تماشاچیان ایرانی اظهار نمود: این مورد کاملا به پیشرفت واکسیناسیون در ایران بستگی دارد، باتوجه به این که هنوز برنامه مشخصی برای واکسیناسیون ایران اعلام نشده است، پیشبینی حضور تماشاچی ایرانی در المپیک توکیو قدری دشوار می باشد. اما پی گیر امور هستیم و تلاش خواهیم کرد حضور داشته باشیم.

امامیه اضافه کرد: البته در ژاپن تصمیم گیری های متضادی وجود دارد؛ مثلا در خبری به نقل از «کیودو» که در روزنامه «مای نیچی» انتشار یافته، به ممنوعیت ورود اتباع غیرمقیم خارجی حتی در چارچوب فعالیتهای تجاری به ژاپن پرداخته است. در واقع ژاپن از زمان همه گیری ویروس کرونا ویزای توریستی صادر نکرده است و فقط افراد غیرمقیم با عنوان ویزای تجاری امکان ورود به ژاپن را داشتند. اما با وضع ممنوعیت تازه، فقط ۱۰ کشور آسیایی همچون چین، کره جنوبی، تایوان، تایپه، ویتنام، میانمار و تایلند از این قانون مستثنی شده اند، که البته آنها هم فقط با ویزای تجاری امکان سفر دارند.

او اظهار داشت: هرچند تا پیش از وضع این ممنوعیت تازه، اتباع تمام کشورها همچون ایران با ویزای تجاری امکان سفر به ژاپن را داشتند، اما برای پیشگیری از شیوع نوع جهش یافته کرونا این ممنوعیت وضع شده است.

دبیر کنسرسیوم تورهای ورودی ژاپن و کره جنوبی انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی افزود: مقرر است از دهه اول ماه فوریه تزریق واکسن فایزر در ژاپن با اولویت بندی آغاز شود و احیانا تا اواخر ماه می (اواسط بهار ۲۰۲۱) این کار تمام می شود.

امامیه اظهار داشت: فکر می کنم بدون واکسیناسیون حضور تماشاچی در المپیک توکیو امکان پذیر نخواهد بود. احیانا گواهی واکسیناسیون یکی از الزامات دریافت ویزا خواهد بود، چون که مسافر را از قرنطینه شخصی مستثنی می کند.

قرنطینه خانگی به مدت ۱۴ روز همچون مقررات سفر به ژاپن است که همزمان با شیوع عالم گیر ویروس کرونا برقرار شده است. با این وجود دبیر کمیته سازماندهی المپیک توکیو در پاییز ۲۰۲۰ اظهار داشته بود: دولت ژاپن می خواهد ورزشکاران و تماشاگران شرکت کننده کشورهایی را که از نظر کنترل ویروس کرونا شرایط خوبی دارند از قرنطینه ۱۴ روزه بعد از ورود به ژاپن معاف کند. بدون شک ورزشکاران و تماشاگران کشورهایی که از نظر شیوع کرونا شرایط بحرانی دارند بعد از ورود به ژاپن قرنطینه خواهند شد. تصمیم نهایی ژاپن درباره نحوه قرنطینه ۱۴ روزه تا قبل از فصل بهار گرفته می شود. همینطور تعداد تماشاگران مجاز برای حضور در ورزشگاه ها را مشخص می نماییم. این اظهارنظر قبل از اعلام موفقیت نتیجه آزمایش های واکسن کووید ۱۹ مطرح شده بود.





منبع:

1399/10/26
23:49:01
0.0 / 5
1133
تگهای خبر: آزمایش , توریست , خدمات , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری