معاون خدمات شهری شهرداری تهران:
پسماندهای میادین میوه و تره بار، خوراك دام و كمپوست می شود
به گزارش فقط سفر معاون خدمات شهری شهرداری تهران اظهار داشت: روزانه حدود 500 تن پسماند تر در میادین میوه و تره بار و میوه فروشی ها تولید می شود كه مقرر است در چارچوب یك پروژه زیست محیطی این میزان پسماند به خوراك دام و كمپوست تبدیل و از دفن آنها جلوگیری شود.
به گزارش از ایسنا، مجتبی یزدانی ضمن اعلام این خبر با اشاره به اجرای طرح کاپ (الگوی نوین کاهش پسماند) در پایتخت با هدف کاهش تولید و دفن پسماند اظهار داشت: طبق بررسی های صورت گرفته یکی از سازمان هایی که روزانه حجم زیادی پسماند تولید می کند، سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار است.
وی اظهار داشت: درواقع، هر روز بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ تن پسماند تر توسط میادین میوه و تره بار و میوه فروشی ها در سطح شهر تولید می شود که این میزان پسماند به صورت تفکیک نشده و مخلوط به منطقه تحویل داده می شود و منطقه به همراه زباله های خانگی آنها را به مرکز دفن پسماند منتقل می کند.
وی با تاکید بر اینکه این نوع از زباله ها ظرفیت استفاده بعنوان خوراک دام یا تبدیل شدن به خوراک دام و کمپوست را دارند، اظهار داشت: پیشنهاد ما این است که یک پیمانکار ویژه با خودروی مجزا، روزانه زباله های میادین را از مناطق جمع آوری و به ایستگاه های میانی و در نهایت مرکز تولید کمپوست منتقل کند. پیشنهاد دیگر این است که با همکاری یک پیمانکار ویژه این نوع زباله ها جمع آوری و به خوراک دام تبدیل شوند.
یزدانی در ادامه به وجود دو خط تبدیل پسماند تر به خوراک دام در میدان میوه و تره بار مرکزی اشاره و افزود: یکی از این خطوط هم اکنون کار نمی کند و دیگری هم با ظرفیت ۲۰ تن زباله نیاز به اصلاحاتی دارد. به این معنا که پسماندهای میادین میوه و تره بار حجم بسیار زیادی شیرابه تولید می کنند و برای تبدیل آنها به خوراک دام حتما باید پسماندها بطور کامل خشک باشند. بر این اساس لازم است تا با همکاری شهرداری یا پیمانکار بخش های تفکیک، اتوکلاو و ماکروویو در این خطوط ایجاد شود.
وی اشاره کرد: علاوه بر این، تهران بزرگ ترین مرکز پردازش پسماند تر را دارد و می توانیم بخش قابل توجهی از این زباله ها را به این بخش منتقل و به کمپوست تبدیل نماییم.
بگفته معاون خدمات شهری شهرداری تهران؛ با جلوگیری از دفن ۵۰۰ تا ۶۰۰ تن پسماند میادین میوه و تره بار و میوه فروشی ها در آرادکوه، حدود ۴۵۰ متر مکعب از حجم شیرابه ها در این مجتمع کاهش می یابد. باتوجه به اهمیت این مساله مقرر است در آینده ای نزدیک تفاهم نامه ای بمنظور اجرای طرح منعقد شود تا میزان دفن پسماند و به دنبال آن تخریب محیط زیست کم شود.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران اظهار داشت که روزانه حدود ۵۰۰ تن پسماند تر در میادین میوه و تره بار و میوه فروشی ها تولید می شود که مقرر است در چارچوب یک پروژه زیست محیطی این میزان پسماند به خوراک دام و کمپوست تبدیل و از دفن آنها جلوگیری شود.
مجتبی یزدانی ضمن اعلام این خبر با اشاره به اجرای طرح کاپ در پایتخت با هدف کاهش تولید و دفن پسماند اظهار داشت: طبق بررسی های صورت گرفته یکی از سازمان هایی که روزانه حجم زیادی پسماند تولید می کند، سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار است. درواقع، هر روز بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ تن پسماند تر توسط میادین میوه و تره بار و میوه فروشی ها در سطح شهر تولید می شود که این میزان پسماند به صورت تفکیک نشده و مخلوط به منطقه تحویل داده می شود و منطقه به همراه زباله های خانگی آنها را به مرکز دفن پسماند منتقل می کند.
وی با تاکید بر اینکه این نوع از زباله ها ظرفیت استفاده بعنوان خوراک دام یا تبدیل شدن به کود و کمپوست را دارند، اظهار داشت: پیشنهاد ما این است که یک پیمانکار ویژه با خودروی مجزا، روزانه زباله های میادین را از مناطق جمع آوری و به ایستگاه های میانی و در نهایت مرکز تولید کمپوست منتقل کند. پیشنهاد دیگر این است که با همکاری یک پیمانکار ویژه این نوع زباله ها جمع آوری و به خوراک دام تبدیل شوند.
یزدانی در ادامه به وجود دو خط تبدیل پسماند تر به خوراک دام در میدان میوه و تره بار مرکزی اشاره و افزود: یکی از این خطوط هم اکنون کار نمی کند و دیگری هم با ظرفیت ۲۰ تن زباله نیاز به اصلاحاتی دارد. به این معنا که پسماندهای میادین میوه و تره بار حجم بسیار زیادی شیرابه تولید می کنند و برای تبدیل آنها به خوراک دام حتما باید پسماندها بطور کامل خشک باشند. بر این اساس لازم است تا با همکاری شهرداری یا پیمانکار بخش های تفکیک، اتوکلاو و ماکروویو در این خطوط ایجاد شود.
وی اشاره کرد: علاوه بر این، تهران بزرگ ترین مرکز پردازش پسماند تر را دارد و می توانیم بخش قابل توجهی از این زباله ها را به این بخش منتقل و به کمپوست تبدیل نماییم.
طبق گزارش روابط عمومی و امور بین الملل معاونت خدمات شهری شهرداری تهران، بگفته یزدانی با جلوگیری از دفن ۵۰۰ تا ۶۰۰ تن پسماند میادین میوه و تره بار و میوه فروشی ها در آرادکوه، حدود ۴۵۰ متر مکعب از حجم شیرابه ها در این مجتمع کاهش می یابد. باتوجه به اهمیت این مساله که از طرف مدیر طرح کاپ (الگوی نوین کاهش پسماند) پیشنهاد شده، مقرر است در آینده ای نزدیک تفاهم نامه ای بمنظور اجرای طرح منعقد شود تا میزان دفن پسماند و به دنبال آن تخریب محیط زیست کم شود.
منبع: onlytravel.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب