معاون وزیر كشور تشریح كرد
از وجود ۱۴۱هزار هكتار بافت فرسوده دركشورتا اصلاح قانون ماده ۱۰۰ شهرداری ها و تداخل درحریم شهرها
به گزارش فقط سفر معاون وزیر كشور جزئیات روند پیگیری اصلاح قانون ماده ۱۰۰ شهرداری ها را شرح داد.
به گزارش فقط سفر به نقل از ایسنا، مهدی جمالی نژاد در نشست خبری امروز چهارشنبه در تشریح آخرین اقدامات معاونت عمرانی و توسعه ای امور شهری و روستایی وزارت کشور و همینطور سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور اظهار داشت: وزارت کشور وزارتخانه ای حاکمیتی و فرابخشی است که به علت مأموریت های فراگیری که هر یک از معاونت ها بر عهده دارند هر معاونت به اندازه یک وزارتخانه است. در حوزه معاونت عمرانی وزارت کشور هم وظایفی همچون هماهنگی در پروژه های عمرانی، نظارت بر امور شوراهای شهر و روستا و برنامه ریزی برای ترافیک شهرهای کشور انجام می شود.
وی ادامه داد: در حوزه سازمان شهرداری ها هم پشتیبانی، حمایت، هدایت و نظارت و همینطور ایجاد هماهنگی در امور شهرداری ها و دهیاری ها در دو حوزه نرم افزاری و سخت افزاری انجام می شود. در حقیقت ابرخانواده ای به صورت مویرگی در اجرائیات کشور مجموعه شهرداری ها و دهیاری ها هستند که سیاست های عملیات های اجرایی و عمرانی در سطح شهرهای کشور توسط این سازمان تدوین می شود.
وی افزود: سیاست هایی به صورت اولویت بندی شده در وزارت کشور برای شهرها شامل تهیه برنامه های پنج ساله انجام می شود که هم اکنون برای شهرهای بزرگ و کلانشهرها این کار انجام شده و در شهرهای کوچک هم در راه تهیه این برنامه ها قرار گرفته ایم. تقویت نقش و جایگاه شهرداری ها در شهرها که در جهت برنامه یکپارچه شهری دنبال می شود هم از اولویت های وزارت کشور به حساب می آید.
به قول وی، همینطور ایجاد نظام اجرایی شفاف، شفاف کردن نظام درآمدی شهرداری ها، ایجاد بستر درآمدهای پایدار، تحقق شهرهای هوشمند، ایجاد کاربست های ویژه برای برون سپاری اقدامات، کاهش تصدی گری، سوگیری محله محوری پروژه ها، اعتمادسازی و پاسخگویی در نگاه جدید به اداره شهرها شامل شهرهای دوستدار محیط زیست و شهرهای خلاق و کارآفرین در وزارت کشور دنبال می شود.
وی تصریح کرد: حمل و نقل پاک، ایجاد مسیرهای دوچرخه سواری، انتظام بخشی به تشکیلات شهرداری ها و ساماندهی نیروهای انسانی هم بعنوان اولویت ها مد نظر قرار گرفته است.
معاون وزیر کشور در بخش دیگری از صحبت های خود به تصویب سند ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی در شورایعالی شهرسازی اشاره نمود و اضافه کرد: این سند تحول بسیار بزرگی در حوزه شهرسازی و معماری کشور ایجاد خواهد نمود. از طرفی در وزارت کشور ابتدا صدمه شناسی در ۱۱ محور را آغاز کردیم که در چارچوب آن هفت سند صدمه شناسی تهیه شده است و چهار سند صدمه شناسی شوراها، شهر هوشمند، حمل و نقل و عمران شهری و یک سند در حوزه شهرسازی هم در حال انجام می باشد.
وی در تشریح اقدامات نرم افزاری در حوزه شهرداری ها و دهیاری ها به تهیه لوایحی که تصویب آنها سال ها به طول انجامیده همچون لایحه درآمدهای پایدار شهرداری ها اشاره نمود و اضافه کرد: قانون ساماندهی پسماندهای عادی، لایحه مدیریت یکپارچه ایمنی شهرها و روستا ها، اصلاحات قانون کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ها و ساماندهی عوارض شهرداری ها ظرف سال های گذشته پیگیری شده است.
وی افزود: کمیته ملی عوارض تشکیل شده است و در گذشته خیلی از شهرداری ها به صورت سلیقه ای عوارض را اعمال می کردند اما با تشکیل این کمیته وحدت رویه ای در صدور عوارض بوجود آمده است. همینطور لایحه تنظیم عوارض مالیات بر ارزش افزوده که حدود ۲۰ درصد بودجه شهرداری ها را تشکیل می دهد در گذشته سهم ۶۶ درصدی را برای دولت و ۳۳ درصدی را برای شهرداری ها در نظر گرفته بود که با پیگیری های انجام شده سهم شهرداری ها به ۵۰ درصد می رسد و در صورت تصویب این لایحه تغییر پیدا خواهد نمود. با تصویب این اصلاحیه ۱۵۰ هزار میلیارد تومان به درآمد شهرداری ها افزوده می شود.
جمالی نژاد تصریح کرد: یکی از دغدغه های شهرداری ها آشفتگی نیروهای انسانی بود که با ابلاغ سازمانی به ۱۳۱۷ شهرداری کشور ارتقای ۲۲۹۸ نیروی انسانی شهرداری ها انجام شد و بدین سان ساماندهی در این عرصه محقق شد.
وی ادامه داد: کارکنان شهرداری ها و شهرداران پایین ترین میزان حقوق را می گرفتند که این مورد زمینه ساز ایجاد فساد در این مجموعه ها بود که خوشبختانه در دو مرحله ظرف سال قبل و سال جاری افزایش حقوق آنها را داشتیم اما هنوز حقوق پرسنل شهرداری ها و شهرداران از بسیاری دستگاه های اجرایی کشور پایین تر است.
رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در تشریح حمایت های سخت افزاری وزارت کشور از شهرداری ها و دهیاری ها به بازگشت سهم شهرداری ها از محل فروش نفت اشاره نمود و اضافه کرد: مبلغ قابل توجهی از این محل به شهرداری های کوچک و میانی کشور به صورت ماهانه پرداخت می شود. در شهرهای شمالی ما مشکل پسماند به صورت جدی مشاهده می شود. به نحوی که این شهرها غرق در شیرابه و زباله هستند. بنابراین سال قبل و سال جاری مبلغ قابل توجهی در این عرصه به آنها پرداخت گردید و بعضی از این شهرها زباله سوز آنها بزودی فعال خواهد شد.
وی افزود: در توسعه حمل و نقل شهری علیرغم وجود شرایط سخت اقتصادی اقدامات خوبی انجام شده به شکلی که ۱۷۹ کیلومتر به طول خطوط قطار شهری یعنی معادل ۵۴ درصد به کل خطوط در حال بهره برداری افزوده شده است. این مهم در حالی اتفاق افتاده که ساخت هر کیلومتر از خطوط قطار شهری ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه در بر دارد. در همین مدت ۱۱۲ ایستگاه قطار شهری در خطوط کشور به بهره برداری رسیده است.
وی در مورد نوسازی ناوگان تاکسیرانی و اتوبوسرانی کشور هم اظهار داشت: ۷۱ هزار دستگاه تاکسی نوسازی شده و بیشتر از صدها جلسه شورایعالی ترافیک و شورای ترافیک در استان ها و شهرستان های کشور برگزار شده، همینطور تفاهم نامه ای برای نوسازی ناوگان اتوبوسرانی در شهرهای مختلف به امضا رسیده است.
جمالی نژاد با اشاره به اینکه در کشور ۱۳۶۸ شهر، ۶۲ هزار و ۷۳ آبادی، ۱۳۳۸ شهرداری، ۳۷ هزار و ۱۱۸ دهیاری، ۱۲۵ هزار و ۹۹۲ عضو شورا وجود دارد، اضافه کرد: هم اکنون در کشور ۲۸۵۵ دهیار خانم مشغول به کار هستند و بودجه سال ۹۹ شهرداری های کشور ۹۶ هزار میلیارد تومان است. در صورتی که بودجه عمرانی کشور ۸۷ هزار میلیارد تومان است. برای نظارت بر این خانواده گسترده اقدامات گسترده ای همچون ایجاد سامانه هایی همچون سامانه سیمفا، سپند، باربگ، سپاس و نظارت بر مصوبات شوراهای شهر و روستا تشکیل شده است.
وی تصریح کرد: جمع آوری پسماند در ۳۰ هزار روستای کشور اقدامات گسترده ای را می طلبد و هم اکنون زباله سوز نوشهر آماده شده و زباله سوز شهر رشت هم سال آینده افتتاح می گردد. در حوزه آموزش و پژوهش هم مرکز مطالعات شهری و روستایی را داریم که ۱۶۹۰ پروژه استانی و ۵۵ پروژه مطالعات ملی را در کنار انتشار کتب علمی و پژوهشی و آموزش بیشتر از ۱۲۶ هزار عضو شوراها در سرتاسر کشور با همکاری شورایعالی استان ها در دستور کار دارد.
معاون وزیر کشور در مورد کمک های مالی به دهیاری های کشور اظهار داشت: از آغاز تشکیل دهیاری ها در کشور ۲۵ هزار میلیارد تومان به دهیاری ها کمک شده که از این میزان ۲۱ هزار و ۱۸۴ میلیارد تومان یعنی معادل ۸۵ درصد آن در دولت های یازدهم و دوازدهم پرداخت شده است.
وی با تاکید بر اینکه نظارت بر تمام پروژه ها به صورت مستمر پیگیری می شود به فرمایشات مقام معظم رهبری اشاره نمود و اضافه کرد: بر مبنای فرمایشات ایشان ما در سازمان شهرداری ها و دهیاری ها برنامه ای تحت عنوان ۳×۱۰۰+۶۵ را در دستور کار قرار دادیم که در چارچوب آن پروژه هایی که روند تکمیل آنها کند یا متوقف شده است را پیگیری خواهیم کرد که تا آخر دولت به بهره برداری برسند.
جمالی نژاد در پاسخ به سوالی در مورد روند پیگیری اصلاح قانون ماده ۱۰۰ شهرداری ها اظهار داشت: متاسفانه در بحث ساخت و سازهای غیر مجاز مبحث به صورت مداوم ظرف سالیان گذشته مطرح می شود. مساله ای که یکی از نگرانی های ما به حساب می آید و تلاش همیشگی ما برای به حداقل رساندن آن ادامه دارد. متاسفانه قانون ماده ۱۰۰ کارآیی لازم را ندارد و با عنایت به نقصی که در آن وجود دارد ساخت و سازهای خلاف انجام می شود. متاسفانه در ساخت و سازهای خلاف نخستین محکوم شهرداری ها و دهیاری ها هستند، در صورتی که مراجع هفت گانه ای در این عرصه دخیل هستند. ساخت و سازهای خلاف در سالیان گذشته شکل گرفته، بنابراین با وجود نقصی که در این قانون وجود دارد امکان دارد باز هم شاهد چنین مواردی باشیم. خیلی از ساخت و سازهای خارج از پهنه شهرها در حوزه ماموریتی جهاد کشاورزی است.
وی افزود: با دغدغه وزیر کشور ستاد ساخت و سازها با محوریت خود وزیر برای مقابله با ساخت و سازهای غیر مجاز تشکیل شده است. گاها عدم پاسخگویی برخی دستگاه ها به استعلام شهرداری ها مشکلاتی را فراهم می آورد. از طرفی نگاه درآمدی شهرداری ها به کمیسیون ماده ۱۰۰ و نقض آراء صادره کمیسیون ماده ۱۰۰ توسط دیوان عدالت از دیگر مشکلاتی است که در این عرصه مشاهده می شود.
وی افزود: در این خصوص و تا قبل از اصلاح این قانون توسط ما راهکارهایی همچون حذف فرایند طولانی مصوبات ماده ۵ و همینطور برخورد با مامورین متخلف شهرداری ها پیشنهاد شده است.
معاون وزیر کشور در پاسخ به ایسنا در مورد اقدامات انجام شده به دنبال انتشار کرونا ویروس و همینطور حمایت های مالی از شهرداری های کشور اظهار داشت: کارگروه ویژه ای در سازمان شهرداری ها و دهیاری ها با انتشار کرونا ویروس تشکیل شد که علاوه بر تدوین ضوابط، پروتکل ها و شیوه نامه های متناسب با این شرایط در حوزه تأمین امکانات، تجهزات هم ورود پیدا کردیم. ضوابط و پروتکل های لازم در حوزه پسماندهای عادی و پسماندهای بیمارستانی تدوین شد اما به صورت کلی به شهرداری های شهرهای بزرگ و کلانشهرها کمک مالی انجام نشد اما به شهرهای کوچک و میانی کمک هایی را پرداخت کردیم.
وی افزود: تأمین مالی برای بازسازی ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس در این ایام انجام شد و تأمین ۲۰۰۰ دستگاه واگن برای شهرداری ها هم به تصویب رسید که امیدواریم ظرف ماه های آینده قرارداد تأمین این واگن ها عملیاتی شود. ۶۳۰ دستگاه واگن بخشی از ۲۰۰۰ واگن مترو مصوب شورای اقتصاد است که مناقصه آن برگزار شده و مقرر بود از مقر فاینانس کشور چین این کار صورت گیرد که بخشی از آن درگیر پروژه های دیگر شد اما با پیگیری های انجام شده فضا آماده شده که این فاینانس عملیاتی شود.
وی تصریح کرد: هدف اصلی ما این است که از تولید کننده داخلی حمایت نماییم تا بتوانیم تولید واگن های ملی را داشته باشیم و شرکت های واگن سازی که فعالیت آنها کند شده قوت بگیرند و ادامه فعالیت بدهند.
معاون عمرانی وزیر کشور درباره وجود تداخل در حریم شهرها و حل این معضل اظهار داشت: در بسیاری شهرهای کشور تداخل حریم ها را داریم که مشکلاتی بوجود آورده است. در تهران هم استانداری تهران پیگیر این مورد است. البته رسیدگی به این مورد در تهران متفاوت و با پیچیدگی هایی همراه می باشد. خوشبختانه ساخت و سازهای درون حریم که با موضوعات اجتماعی همراه هستند شفاف تر شده و شفاف تر کردن مرزها می تواند کمک موثری در حل معضل حاشیه نشینی باشد.
وی اظهار داشت: خوشبختانه بر مبنای مطالعاتی که انجام شده ظرف سال های گذشته مهاجرت از کلانشهرها به سمت شهرهای پیرامونی و حتی روستاهای پیرامونی شروع شده است.
وی در مورد حمل و نقل ریلی و کمک به شهرداری های کشور در این حوزه اظهار داشت: در شرایط فعلی، کارخانه های تولید اتوبوس های درون شهری کار سختی در پیش دارند و هم اکنون اتوبوس تولیدی آماده چندانی ندارند. بنابراین بازسازی اتوبوس های فرسوده که با مبلغ ناچیزی امکانپذیر است شروع شده، بیشتر از ۷۰ درصد ناوگان اتوبوسرانی کشور ما پیر است که باید جوان سازی آن صورت گیرد. امیدواریم از محل اوراق مشارکت تأمین بودجه برای این کار صورت گیرد.
جمالی نژاد در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه در کشور ۱۴۱ هزار هکتار بافت فرسوده وجود دارد و از این میزان ۳۲۶۸ هکتار در تهران قرار گرفته است، اضافه کرد: دولت و شهرداری در حوزه بازآفرینی توافق کرده اند که ۷۰ درصد منابع مالی تحقق بازآفرینی توسط دولت و ۳۰ درصد مابقی توسط شهرداری تامین گردد. تا کنون ۷۵۰۰ میلیارد تومان در این عرصه هزینه شده است اما محدودیت های ریالی روند کار را کمی کند کرده است.
وی در مورد پروژه های هفته دولت امسال هم اظهار داشت: بیشتر از ۲۲ هزار پروژه در دهه فجر سال قبل با وجود تحریم ها و مشکلات مالی به بهره برداری رسید و در هفته دولت سال جاری هم بیشتر از ۱۸ هزار پروژه عمرانی با اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان به بهره برداری رسید. علاوه بر اینها با عنایت به پیشبینی عدم برگزاری مراسم اربعین سال جاری زیرساخت های اربعین با سرعت پیگیری و اجرا شده که آمادگی برای برگزاری این مراسم در سال آینده هم محقق شود.
منبع: onlytravel.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب