انتقاد اداره محیط زیست استان تهران از وضعیت مدیریت شیرابه زباله

انتقاد اداره محیط زیست استان تهران از وضعیت مدیریت شیرابه زباله

به گزارش فقط سفر رئیس اداره محیط زیست انسانی استان تهران اظهار داشت: روزانه بالغ بر ۷۵۰۰ تا ۸۰۰۰ تن پسماند به سایت آرادكوه منتقل و دست كم ۲۵۰ مترمكعب شیرابه از آنها تولید می شود.



فاطمه اكبرپور در گفت و گو با ایسنا اظهار كرد: در استان تهران شیرابه های زباله فقط مربوط به سایت آرادكوه نمی گردد چون در این استان مراكز دفع پسماند دیگری هم وجود دارد.

وی با اشاره به اینكه پسماند به صورت مستمر در همه جای كشور همچون استان تهران و به دنبال آن شیرابه تولید می شود، اظهار داشت: متاسفانه شیرابه یكی از معضلات حوزه مدیریت پسماند است و در مدیریت و كنترل آن در استان تهران تابحال ضعیف عمل كرده و موفق نبوده ایم.

رییس اداره محیط زیست انسانی استان تهران خاطرنشان كرد: مدیریت شیرابه زباله همانند یك كلاف سردرگم است چون این مورد از مبدا به درستی مدیریت و به مردم اطلاع رسانی و آموزش كافی ارائه نمی گردد.

وی اضافه كرد: مشكل اساسی شیرابه در مركز دفع نمود پیدا می كند. بر مبنای قانون، كنترل و مدیریت شیرابه برعهده مدیر اجرایی یعنی شهرداری ها است البته این بدان معنا نیست كه شهرداری تهران كاری انجام نداده است. در سال های اخیر شهرداری تهران با هزینه های میلیاردی سیستم تصفیه شیرابه به ظرفیت اسمی حدودا ۱۴۰۰ مترمكعب در روز را راه اندازی و سیستم تصفیه شیرابه چند مرحله ای راه اندازی كرد. متاسفانه این سیستم به دلیل ایراد در طراحی یا مشكل فنی و یا بهره برداری نادرست كارایی لازم را نداشت ازاین رو مدتی از مدار خارج شد.

رییس اداره محیط زیست انسانی استان تهران تصریح كرد: شنیده ها حاكیست كه این سیستم به تازگی وارد مدار شده است و باردیگر شیرابه را وارد آن كرده اند. این سیستم باید كار كند تا ما بر مبنای خروجی آن آنالیز نماییم كه موفق عمل كرده است یانه؟ پس سرمایه گذاری انجام شده است اما احتیاج به بهره برداری و اپراتوری مطلوب دارد.

وی درباره مزایای استفاده مطلوب از شیرابه ها اظهار داشت: فضای سبز كهریزك وحوالی آراد كوه برای آبیاری مشكل آب دارد و آب به صورت تانكری تامین می شود. اگر روی شیرابه ها مدیریت اصولی و تصفیه درست صورت گیرد، آب تولید شده در همین مكان صرف می شود.

اكبرپور تصریح كرد: با عنایت به مشكل كمبود آب، شیرابه می تواند یكی از منابع آبیاری فضای سبز باشد. ما احتیاج به بازچرخانی آب داریم.

وی در پاسخ به این پرسش كه آیا سایر مراكز دفع پسماند استان تهران توانسته اند از شیرابه ها استفاده كنند، اظهاركرد: متاسفانه جز آراد كوه در سایر مراكز دفع پسماند استان تهران این كار انجام نشده است البته سایر مراكز دفع پسماند پیگیری هایی انجام داده اند و سرمایه گذاری هایی در این مكان ها شروع شده است و تا به سرانجام برسد زمان می برد.

اكبرپور در انتها درباره میزان صرفه اقتصادی سرمایه گذاری در مراكز دفع پسماند اظهار داشت: نمی توان انتظار صرفه اقتصادی از محل تصفیه شیرابه داشت. این سرمایه گذاری بیشتر باید با هدف ارتقای سلامت بهداشت محیط و جامعه صورت گیرد.




1398/07/28
17:04:21
5.0 / 5
4294
تگهای خبر: آموزش , سایت , شهر , فضا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری