كشف سومین اسكلت اشكانی در تپه اشرف

كشف سومین اسكلت اشكانی در تپه اشرف

فقط سفر: اصفهان سرپرست هیأت دیرینه شناسی تپه اشرف در حالی از كشف سومین اسكلت اشكانی در این محدوده آگاهی داد كه مسئولان میراث فرهنگی و شهرداری اصفهان، همچنان برای تزریق بودجه و گسترش محدوده‌ی كاوش هیچ اقدام عملی ای انجام نداده و تنها به سخنرانی درباره‌ی اهمیت تپه اشرف و كشفیات آن بسنده كرده اند.


علیرضا جعفری زند در گفت و گو با ایسنا اعلام نمود: درست در کنار محل تدفین دومین اسکلتی که در تپه اشرف پیدا کردیم، به یک اسکلت دیگر برخوردیم که تنها سر آن قابل رؤیت بود و برای پیدا کردن بدن تا زیر پیاده رو پیش روی کردیم.
وی افزود: طراحی قبر این اسکلت سوم از نوع پشت سنگی بود؛ در این شیوه دیوار گورها سنگ چین می شد، سپس تخته سنگی روی آن قرار می دادند و بعد با سنگ لاشه آنرا می پوشاندند. شکل قرارگیری سنگ ها نشان میدهد که در برهه زمانی نامشخص این قبر باز شده است.

این عتیقه شناس اشاره کرد: در ۱۲۰ سانتی متری این اسکلت سوم که احتمالاً از آنِ یک زن جوان اشکانی است، ما به یک جمجمه انسان برخوردیم که فک پایینی را ندارد و به نظر قدیمی تر از اسکلت هایی است که تابحال در این محوطه یافته شده اما به علت اینکه در عرض کمی اجازه‌ی کاوش داریم نمی توانیم اطلاعات بیشتری درباره‌ی آن کسب نماییم.

جعفری زند توضیح داد: گورستان های چند دوره ای، گورستان هایی هستند که طی دوره های مختلف از آن برای تدفین اموات استفاده می شده و بنظر می رسد در قسمت مورد کاوش تپه اشرف هم، ما با یک گورستان چند دوره ای مواجهیم که مربوط به قبل از اسلام است.
وی ادامه داد: در واقع تپه اشرف دریچه ای است به دنیای تاریخ اصفهان باستان که حالا باز یا بسته شدن این دریچه، به تصمیم مدیران شهری و میراثی وابسته است.

سرپرست هیأت دیرینه شناسی تپه اشرف در پاسخ به این پرسش که علت تعلل برای بسط محدوده‌ی کاوش در تپه اشرف چیست؟ اظهار نمود: گفته می شود که این خیابان محل تردد است و نمی توان آنرا بمنظور کاوش بست اما ما به چشم دیده ایم که بسیاری از خیابان های این شهر را به دلیلهای مختلف بسته اند، پس این مسائل در ساختار شهری دیده شده است و بهانه‌ی خوبی نیست.
این عتیقه شناس اشاره کرد: ما کم کم به انتها فصل هفتم کاوش نزدیک می شویم و اسکلت های یافته شده به اتاقی در موزه هنرهای تزیینی انتقال داده می شود. صد البته موجب تأسف است که در اصفهان یک موزه مختص این آثار باارزش باستانی وجود ندارد.




منبع:

1399/06/17
19:45:39
5.0 / 5
1673
تگهای خبر: شهر , میراث , میراث فرهنگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری