خانه مدرس در انتظار میراث فرهنگی

خانه مدرس در انتظار میراث فرهنگی

فقط سفر: خانه كودكی شهید مدرس در زواره پس از ساماندهی و پاك سازی اولیه توسط مالك كنونی اش، حالا منتظر توجه میراث فرهنگی است تا با اجرای طرح مرمت مشاركتی، كار مرمت این خانه صفوی به اتمام برسد.


یاسر نعنایی - مالك خانه - علاوه بر نسبتِ نسبی كه با خاندان دور خانواده مدرس دارد، به واسطه علاقه اش به شخصیت آیت الله مدرس خانه ۳۰۰ ساله كودكی او را در شهرستان زواره خریداری نموده و پس از انجام پاك سازی های اولیه و برخی اقدامات دیگر، حالا منتظر توجه بیشتر از طرف میراث فرهنگی است تا با طرح مرمت مشاركتی، این خانه تاریخی در زواره فعال شود.
وی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به قدمت ۳۰۰ ساله این خانه، آنرا متعلق به خاندان مادری آیت الله مدرس (فرزند سیدكاظم طباطبایی) می داند كه در محله دشت زواره قرار دارد و بین مردم محلی به خانه «سید سالار» مشهور است و اظهار می كند: سیدحسن مدرس نیز تا سن شش سالگی در این خانه همراه با خانواده خود زندگی كرد، اما پس از آن به دلیلهای خانوادگی همراه با پدرش به اسفه شهرضا مهاجرت می كند.
او با اشاره به مستنداتی كه غلامرضا گلی در كتاب «مدرس شهید» از زندگی آیت الله مدرس در این خانه آورده است، می گوید: این خانه ۴۲ مالك داشت كه پس از تعامل با همه آنها، توانستم این خانه را در سندی شش دانگ دو سال قبل خریداری كنم و سال قبل میراث فرهنگی با درخواستم برای ثبت ملی خانه موافقت نمود و به شماره ۳۱۹۸۸ در سال ۱۳۹۷ در لیست میراث ملی به ثبت رسید.


نعنایی با اشاره به بازدید افراد مختلف از این خانه تاریخی در طول دو سال قبل و قول های مساعدتی كه برای حفاظت از این خانه دادند، بیان می كند: برمبنای صحبت های مطرح شده از طرف چند دستگاه قول پرداخت اعتبارهایی داده شد، حتی در چارچوب طرح مشاركتی از طرف سازمان تملك و دارایی قول پرداخت ۵۰ میلیون تومان داده شد، كه برمبنای صحبت های پایانی مقرر است این اعتبار در چارچوب مصالح به ما تزریق شود.
وی همینطور به درخواستی كه دو سال قبل جهت استفاده از طرح مشاركت مرمتی به میراث فرهنگی داده بود، اشاره می كند و می گوید: رایزنی ها از طرف یكی از نمایندگان مجلس تا كنون انجام شده و حتی معاون میراث فرهنگی وزارتخانه نیز دستوراتی را دراین زمینه به اللهیاری - مدیركل میراث فرهنگی استان اصفهان - داده است.
او با اشاره به پیگیری هایی كه خود وی نیز برای به سرانجام رسیدن این طرح مشاركتی داشته است، می گوید: اما متاسفانه تا كنون همه جواب ها «نبود اعتبار» است، در صورتیكه دو سال قبل و زمانی كه خانه را خریداری كردم به سبب خرابه بودن خانه، اصلا امكان وارد شدن به آن نبود. برای باز كردن راه ورودی به خانه، حدود ۷۰ كامیون نخاله و ضایعات از خانه آواربرداری شد، تا امروز كه این خانه ۳۰۰ ساله پاك سازی شده و برای مرمت آماده است.


بگفته نعنایی، مطبخ و اصطبل خانه در بخش انتهایی خانه بیشترین لطمه ها را از بی توجهی ها در طول سال های گذشته دیده اند، اما دیگر بخش های خانه با تخریب جزئی مواجه گشته اند.
او با اشاره به خاصیت های معماری و تزیینات تاریخی خانه كودكی آیت الله مدرس می گوید: این خانه تاریخی چهار صفه منحصربه فرد با سقف های كوتاه دارد. علاوه برقرارگیری حوض خانه در وسط خانه، مطبخ و اصطبل، جوی آبی نیز در از میانه های خانه با آب روان وجود دارد.


مالك خانه مدرس اما به كاربری ای كه برای این خانه تاریخی تعریف شده، اشاره می كند و می گوید: همه تلاش مان را می نماییم تا این خانه در چارچوب یك بومگردی فرهنگی به بهره برداری برسد؛ البته به واسطه گذشتن دوران كودكی آیت الله مدرس در این خانه، باید حتما یك كاربری فرهنگی با نام آیت الله مدرس در كنار بوم گردی داشته باشد.
او توضیح می دهد: می خواهیم اتاقی را كه گفته می شود زادگاه آیت الله مدرس بوده به اتاق فرهنگی تبدیل نماییم و آثار باقی مانده از او را كه تا كنون بخش هایی از ان گردآوری شده در این اتاق نمایش دهیم.






منبع:

1398/09/15
14:03:28
5.0 / 5
4691
تگهای خبر: بوم گردی , ثبت , خرید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری