مروری بر آتش سوزی بناهای تاریخی
آتشی كه تاریخ را می سوزاند
به گزارش فقط سفر حالا كه آتش به جانش افتاده، آنرا با مسجد شیخ لطف الله در اصفهان مقایسه می كنند و نزدیك ترین همزادش را سازه ۷۰۰ ساله میدان امیرچخماق یزد می نامند، اما هیچ كدام از این مثال ها و حرف و حدیث ها درد «نوتردام» را تسكین نمی دهد.
به گزارش فقط سفر به نقل از ایسنا، از برخوردهای حرفه ای با این اتفاق در كشور فرانسه كه در حال انتشار در صفحه های بین المللی است و تمركز رسانه های این كشور كه حفاظت از این بنای پرارزش است كه بگذریم، حالا جست وجو در تاریخِ آتش سوزی های بزرگ دنیا، از اتفاقات هولناكی خبر می دهد كه بخش عمده ای از آنها امروز خودشان به تاریخ تبدیل گشته اند.
آتش سوزی «بیگ برن» در ۱۹۱۰ در ایالات متحده آمریكا سه ایالت آیداهو، مونتانا و واشنگتن را درگیر كرد. در این آتش سوزی گسترده كه سبب نابودی سه میلیون هكتار جنگل شد، بیشتر از ۸۷ نفر جان خویش را از دست دادند كه ۷۸ نفر از آنها آتش نشانانی بودند كه برای مقابله با آتش سوزی راهی مناطق شعله ور شده بودند.
آتش سوزی جنگلی سال ۱۸۲۵ در منطقه «میرامیچی»، در آمریكای شمالی و در نزدیكی كانادا را یكی از آتش سوزی های هولناك آن قرن می نامند. بعد از شروع آتش سوزی، وزش شدید باد سبب شد كه شعله های آتش به سرعت برق گسترش یابند و بیشتر از سه میلیون جریب از جنگل های بكر منطقه به خاكستر تبدیل شوند.
آتش سوزی هامبورگ در سال ۱۸۴۲ میلادی صورت گرفت و آتش سوزی در شیكاگو در سال ۱۸۷۱ یك هفته طول كشید؛ آن محدوده زمانی را هفته مرگبار آمریكا نامیدند و یك سوم شهرهای ایالت در محاصره آتش سوخت.
آتش سوزی توكیو در ۱۹۲۳، آتش سوزی در هالیفكس در ۱۹۱۷ در یكی از جزیره های كانادا كه آنرا بزرگترین حادثه اتفاق افتاده به دست بشر دانستند تا آتش سوزی پلاسكو در ایران كه ۳۰ دی ۱۳۹۵ در عرض چند ساعت بخشِ برج آن بعنوان یكی از ساختمان های نسبتاً قدیمی بلندمرتبه تهران كه فلزهایش را از بلژیك آورده بودند به تلی از خاك تبدیل شد، دیگر آتش سوزی های بزرگ هستند.
آتش در كاخ زمستانی اثر بوریس گرین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب