همراهی سهراب پورناظری با مخالفان تخریب آثار تمدنی شوش
به گزارش فقط سفر هر چند استاندار خوزستان بالاخره دستور توقف كار حفاری غیرقانونی مدیریت شهری شوش را در عرصه ی این شهر جهانی صادر كرده اما هنوز دوستداران تاریخ و میراثی هستند كه دل نگرانند تا میراث فرهنگی بخواهد قدم های بعدی را بردارد، بار دیگر لودرهای شهری سمت این محوطه ی تاریخی بروند.
به گزارش فقط سفر به نقل از ایسنا، سهراب پورناظری - آهنگساز موسیقی سنتی و نوازنده- در صفحه شخصی خود در اینستاگرام از زمان انتشار خبرهایی در خصوص تخریب عرصه شهر باستانی شوش تا كنون دو پست درباره وضعیت این محوطه ی جهانی منتشر نموده است.
پورناظری در دومین مطلب خود اطلاعات و تصاویر جدیدی را منتشر نموده و از مردم شهر شوش درخواست كرده تا حساسیت خویش را به بالاترین حد برسانند و اجازه كوچكترین تجاوزی را به حریم این شهر جهانی ندهند.
این نوازنده و آهنگساز نوشته است: «پس از تخریب پل ورودی شهر به علت بر هم زدن نمای شهر!!! طرحی برای تولید پل زیرگذر در جوار محوطه باستانی شوش به تصویب شورای شهر شوش می رسد (و سؤال اینجاست كه آیا نمای شهر بر تخریب آثار باستانی ایران ارجحیت دارد و تنها راه تولید زیر گذر این مسیر است؟) كه با عنایت به نزدیكی این مسیر به سایت باستانی شوش، نیاز به استعلام از سازمان میراث فرهنگی جهت كسب اطمینان خاطر از نبود آثار در این مسیر بوده كه كارشناس این سازمان، بعد از بررسی نظر خویش را بر وجود آثار چند دوره تاریخی در جوار این محوطه و ممنوعیت هرگونه عملیات عمرانی به شهرداری و سازمان های مرتبط اعلام می دارد اما مسئولان امر بی توجه به این گزارش دیشب – ۹ دی- و پریشب – ۱۰ دی- مبادرت به تخریب و تولید گودالی با طول۲۰ متر و عمق دو متر می كنند كه در تصاویر ارسالی شاهد برآمدن اشیا و آثار تاریخی هستیم كه با ورود جدی سازمان میراث فرهنگی این خرابكاری متوقف می گردد.»
در بخش دیگری از مطلب پورناظری نوشته شده است: «این سرمایه ملی در كنار هویت بخشی به ایرانی ها در صورت رونق صنعت توریسم پتانسیل تولید انقلاب صنعتی برای مردم شوش را دارد از مردم فهیم بافرهنگ و دارای تمدن كهنِ این شهر باستانی درخواست دارم حساسیت خویش را در این راستا به بالاترین حد برسانند و اجازه كوچك ترین تجاوزی را به این حریم ندهند و بدانند تنها راه آبادانی شهر شوش استفاده بهینه از این سرمایه ملی است.»
«نابودی میراث بشری در شوش» در دانشگاه تهران
همچنین جامعه علمی باستان شناسی، گروه دیرینه شناسی دانشكده ادبیات دانشگاه تهران، انجمن علمی دیرینه شناسی ایران و انجمن دیده بان یادگارهای فرهنگی طبیعی ایران، چهارشنبه ۱۲ دی نشستی در این زمینه برگزار می كنند.
نشستِ «نابودی میراث بشری در شوش؛ تاملی در مسائل ثبت ملی و جهانی مجموعه تاریخی شوش» با سخنرانی میرعابدین كابلی - باستان شناسِ پیشكسوت و كاوشگر شوش -، محمدرضا چیت ساز - استاد تاریخ و مدیر اسبق میراث فرهنگی شوش و مشاور و ارزیاب پروژهای عمرانی شهرداری تهران - و محمدتقی عطایی - سرپرست برنامه تعیین عرصه و حریم مجموعه جهانی شوش - از ساعت ۱۳ تا ۱۵ در تالار استاد باستانی پاریزی در دانشكده ادبیات دانشگاه تهران برگزار می گردد.
شوش از بی تدبیری برخی افراد رنج می كشد
همچنین فعالان فرهنگی شهرستان شوش هم دوشنبه ۱۰ دی در اعتراض به این اقدام اطلاعیه ای صادر كرده اند. در این بیانیه آمده است: «میراث فرهنگی یكی از اركان اساسی هویت بخشی و خودباوری ملی است و متعلق به كل بشریت است. امروزه شرایط شهرستان شوش، از بی تدبیری و زیاده خواهی برخی از مسئولان، ارزش های تاریخی، فرهنگی و پتانسیل های موجود در رنج و عذاب است.
با وجود كسب نشدن مجوزها و به رغم عدم دریافت جواب های منفی برای هرگونه فعالیت خاك برداری از محل چهارراه ورودی شهر جهانی شوش از مراجع ذیربط سازمان میراث فرهنگی كشور، در ششم دی ماه ۱۳۹۷ شهرداری شوش مبادرت به گودبرداری برای زدن زیرگذر در جاده ترانزیتی اندیمشك _ اهواز در عرصه جهانی شوش كرده است و منجر به صدمه های جبران ناپذیری به لایه های تمدنی چند هزار ساله این كهن شهر شده است.
در این مورد ما تعدادی از فعالان فرهنگی شهرستان جهانی شوش لازم می كنیم؛ «هرگونه تعرض، دخل و تصرف در عرصه جهانی شوش را به شدت محكوم می نماییم. اقدام نابخردانه برخی از مسولان نشان داد كه نه تنها از موقعیت جهانی این كهن شهر درك درستی ندارند بلكه دشمن سرسخت تاریخ و فرهنگ ایران هستند.
از همه ی مسولان میراث فرهنگی كشوری و استانی تقاضا می نماییم عاملان این اقدام چنگیزی را هرچه سریعتر محاكمه كرده تا درس عبرتی برای دیگر مجرمان باشد و دیگر شاهد چنین دست درازی هایی نباشیم.»
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب