باز تعریف هویت زنانه در برخورد با جنگ و تحریم
فقط سفر: فقط سفر: یک عضو شورای شهر تهران، با تکیه بر تاب آوری تاریخی زنان، باز تعریف هویت زنانه در برخورد با جنگ و تحریم را ضروری دانست.
به گزارش فقط سفر به نقل از مهر، نشست زنانه زیستن جنگ (چانه زنی ساختارهای اجتماع) به همت خبرگزاری مهر با همکاری مجمع زنان آینده ساز ایران، اندیشکده رسانه و جامعه و مجمع بانوان تمدن ساز اجرا شد.
سوده نجفی، عضو شورای اسلامی شهر تهران، در این جلسه با اشاره به نقش زنان در دوران بحران، گفت: موضوعی که امروز در مورد آن صحبت می نماییم، تنها به فشارهایی که زنان در دوره های بحرانی متحمل می شوند محدود نمی گردد، بلکه نشان دهنده ظرفیت ها و قابلیتهای آنان در ایفای نقش های مؤثر در بازسازی و تغییر ساختارهای اجتماعی است.
وی اضافه کرد: کشور ما حال در شرایطی بسیار ویژه قرار دارد. تهدیدهای نظامی مقابل ایران، جنگ در اطراف مرزهای منطقه ای ما همچون در سوریه، عراق، یمن و غزه، و همین طور فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم های گسترده غرب، زندگی روزمره خیلی از خانواده ها را با دشواری هایی جدی روبرو کرده است.
نجفی اضافه کرد: در چنین فضایی، زنان بالاتر از سایر اعضاء خانواده تحت فشار قرار می گیرند. با این وجود، تاریخ ایران و همین طور تجربه های جهانی نشان داده است که زنان نه فقط قربانی بحران ها نبوده اند، بلکه همیشه در خط مقدم تاب آوری، همبستگی اجتماعی و بازسازی فرهنگی حضور فعال داشته اند.
وی اشاره کرد: زنان در برخورد با بحران ها، نقش خودرا فقط به مقاومت محدود نکرده اند، بلکه بازتعریفی از هویت زنانه ارایه کرده اند؛ هویتی که جنگ را نه فقط یک مواجهه نظامی، بلکه پدیده ای اجتماعی، فرهنگی و حتی عاطفی می بیند. آنان مقاومت را از یک کنش فقط سیاسی به یک حرکت پویا و مداوم مبدل کرده اند. عضو شورای شهر تهران اظهار داشت: باتوجه به نقش های عاطفی و اجتماعی زنان، خصوصاً حس همدلی، تاب آوری و مادری، آنها در حفظ انسجام خانواده نقش ستون اصلی را ایفا کرده اند. همانطور که امیرالمؤمنین (ع) بعد از شهادت حضرت زهرا (س) فرمودند: ستون خانه ام فرو ریخت، این جمله نمادی از جایگاه حیاتی زنان در خانواده و جامعه است.
وی همین طور با اشاره به تجربه تاریخی زنان در جنگ ها اشاره کرد: در دوران دفاع مقدس و نیز در جنگ ۱۲ روزه مقابل رژیم صهیونیستی، شاهد جلوه هایی از شجاعت زنان بودیم. زنان ما نه فقط در پشت جبهه ها، بلکه در صف اول مقاومت و پشتیبانی حضور داشتند. نمونه بارز این نقش را می توان در شخصیت حضرت زینب (س) مشاهده کرد؛ بانویی که با شجاعت در صحرای کربلا ایستاد و بعد از آن نیز در مجلس یزید، با سخنرانی های روشنگرانه، حقیقت را آشکار ساخت.
نجفی تاکید کرد: جنگ بطور سنتی پدیده ای مردانه تلقی می شود، اما زنان ایرانی نشان داده اند که نه فقط در دوران جنگ ها نقش آفرین هستند، بلکه هویت و کارکرد اجتماعی خودرا نیز ارتقا می بخشند. این نقش در هیچ جای دنیا، حتی در بزرگ ترین جنگ ها، به این شکل دیده نشده است.
وی در آخر اظهار داشت: از صدر اسلام تاکنون، زنان همیشه در کنار پیامبر (ص) و در دل حوادث بزرگ تاریخی حضور داشته اند. بدین سبب باید با نگاهی باردیگر، جایگاه زنان را در دوران بحران ها بازشناسی کرد؛ نه به عنوان لطمه دیدگان، بلکه به عنوان نیروهای مؤثر، فعال و تعیین کننده در ساختار اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی جامعه.
منبع: onlytravel.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب