ضرغامی در دانشگاه شریف:

با نگاه مقتدرانه باید اصلاحات انجام داد

با نگاه مقتدرانه باید اصلاحات انجام داد

فقط سفر: به گزارش فقط سفر، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تکیه بر این که ایران هیچگاه تجزیه نمی گردد، اظهار داشت: برخی روش های ما غلط است ولی ما را می ترسانند که اگر از حد فعلی عقب بروید، نظام با خطر جدی مواجه می شود.


به گزارش فقط سفر به نقل از ایسنا، عزت الله ضرغامی - وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی - این سخنان را یکشنبه ۱۵ آبان ماه در اجتماع برخی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف و در نشستی که برای گرامیداشت سیزدهم آبان ماه برگزار شده بود، بیان کرد.
این عضو کابینه دولت سیزدهم که خود در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ایران نقش داشته است، در این جلسه دانشجویی که با عنوان «دانشگاه، مبدأ تحولات» برگزار شد، همینطور با بیان این جمله که به شریفی های عزیز ارادت دارد و این دانشگاه از برندهای معتبر علمی در جهان است، بیان نمود: انشاءالله دانشجویان آگاه و فهمیده و استادان محترم، این جایگاه را حفظ می کنند.
او در رابطه با پرسش هایی که در رابطه با تسخیر سفارت آمریکا مطرح و مشکلات کشور به آن ماجرا نسبت داده می شود، اظهار نمود: واقعا آنجا سفارتخانه نبود، یک لانه جاسوسی و اتاق عملیات برنامه ریزی و فرماندهی به معنای واقعی کلمه بود. ۹ ماه از انقلاب گذشته بود، حوادثی صورت گرفت که هر یک می توانست انقلاب را به تنهایی براندازی کند، بویژه برنامه های تجزیه طلبانه درست مثل آنچه در انقلاب مصر صورت گرفت. دیدید بعد از انقلابی که در مصر راه افتاد، رئیس جمهور برآمده از آن انقلاب در قفس به دادگاه آمد. کشور ما هم می توانست آماج توطئه قرار گیرد. اسناد آن موجود است که تلاش کردند در کاغذخردکن نابودشان کنند.
ضرغامی اضافه کرد: ۴۰۰ نفری که در تسخیر لانه جاسوسی بودند اکثرا جزو اصلاح طلبان شدند. به جرات می گویم هیچ یک از ۴۰۰ نفر نگفته که پشیمان شده است. تک و توکی کسی جایی حرفی زده که خودش می گوید قبول دارم ولی دیگران می گویند هنوز گرمی و نمی فهمی و قبول نداری. مشکل کشور همین دو قطبی و مرزبندی هاست.
رییس اسبق سازمان صداوسیما با تکرار این سخن که کشور هیچگاه تجزیه نمی شود اما آنچه مایع نگرانی است، تجزیه مردم است، افزود: آنهایی که می گویند مشکلات امروز ما به خاطر تسخیر سفارت آمریکا است، واقعا هیچ ارتباط معناداری بین مشکلات اقتصادی ما و تسخیر لانه جاسوسی ندارند. اگر بحث شود، عکس آن ثابت می شود و شاید بتوان اظهار داشت که مدیریت های ناکاراآمد عامل اثرگذاری در این حوزه است. اما اگر آن اقتدار ایجاد نمی شد، زودتر از اینها بساط انقلاب جمع می شد.
ضرغامی بیان نمود: کشور ما به شکل جدی، مشکلش آداپتور و پل سازی است. بهشت و جهنمی ها گفتند پل بزنیم رفت و آمد نماییم، نصف کار از جهنم تکمیل شد، هر چه منتظر شدند، نصفه دوم از بهشت تکمیل نشد، پرسیدند، گفتند در بهشت یک دانه مهندس پل سازی پیدا نکردیم. حالا ما در جامعه و بین مردم به پل و آداپتور نیاز داریم. کسی نیست این ها را به هم بچسباند و هر کسی هم می خواهد حرف بزند، به انواع و اقسام اتهامات متهم می شود. دانشگاه شریف در این حوزه می تواند پیش رو باشد. مشکل امروز ما در وحدت اقشار و نخبگان است. کسی که نقش آداپتور را ایفا می کند باید دو طرف را بشناسد.
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری همینطور اظهار داشت: ما در کشور مشکلات زیادی داریم اما بپذیرید مهم ترین مشکلات ما در حوزه رویه و روش است. در اصول اصلا مشکل نداریم و همه با هم همراهند، حالا امکان دارد یک نفر عصبانی شود ولی این حالت ریشه دار و ملاک نیست. مثلاً یک روحانی از کنار خیابان رد می شود، یک نفر روحانی که از جامعه فردوست است، عمامه اش را می اندازند. بله! ما روحانی لاکچری هم داشتیم که کارآمد نبوده و مدعی بوده و به بالادست هم رسیده، اما آن طلبه هایی که جزو قشر فرودست جامعه هستند، تلافی سر آنها می آید. ما در اصول مشکل نداریم، باید در رویه تحول ایجاد نماییم. اصلاحات هم مورد قبول حاکمیت است. حداقل گفته شده و حالا باید عملیاتی کنند.
او افزود: دو سه جور آدم داریم؛ عده ای که اصلا نمی فهمند، یک عده هم محافظه کارند و تعارض منافع دارند، بعضی هم دنبال رزومه هستند، طرف می خواهد کاندیدا شود، تایید صلاحیت شود، یک جور حرف می زند که آن ۱۲ نفر حالش را نگیرند، اینها کم نیستند که می فهمند و حرف نمی زنند. اما برخی روش های ما غلط است، اصلاحات از موضع قدرت است، ما را نترسانند از اینکه اگر از حدی عقب بروید، نظام نابود می شود، نظام کجا نابود می شود، شما نابود می شوید.
ضرغامی به مسأله حجاب پرداخت و اظهار داشت: تعداد دختران کم سن و سال که حجاب ندارند زیاد شده، آیا نظام و انقلاب از میان رفت؟! اینها که این حرف ها را می گویند، آدم های اصولاً ترسو و محافظه کارند. آنهایی که می گویند همه چیز درست است، نمی فهمند جامعه ما زنده است و جامعه زنده قدرت ترمیم دارد. موجود مرده است که قدرت ترمیم ندارد.
او افزود: می گویند با دهه هشتادی ها نمی توان مفاهمه کرد. با بازجوی اصلی یک عده که در اغتشاشات دستگیر شدند، صحبت کردم، گفت "یک عمر از آدم های درشت سیاسی بازجویی کردم، سخت ترین بازجویی به چندصد نفری مربوط است که از کف خیابان بوده اند، نه من می فهمم اینها چه می گویند، نه آنها می فهمند من چه می گویم". هر چه تلاش می کنم حاشیه نروم، نمی گردد. بعد، حرف های من را می برند به آقای رییسی نشان می دهند که وزیرت این حرف را زده است. بنده خدا هم به خاطر ما خیلی تحت فشار است. البته ما با آقای رییسی راحتیم و این حرف ها را نداریم.
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری اظهار نمود: تحول و اصلاحات نیاز است. خیلی ها زودتر در رابطه با گشت ارشاد تذکر دادند و گفتند این روش جواب نمی دهد. ۵ نقطه یک ون گذاشتند و تذکر می دهند و بعد هم این اتفاق می افتد، خوب این روش غلط است. باید هر کجا حس گردد روش غلط است، با این نگاه که نظام مقتدر است، اصلاح کرد. اینطور نیست که با یک عملیات و یک شبکه تلویزیونی براندازی اتفاق بیفتد. اگر من جای روسای این شبکه بودم، اضافه کاری آنها را قطع می کردم.
رییس اسبق صداوسیما تصریح کرد: این نظام برآمده از مردم است. فکر نکنند با چهار حرکت از دست می رود، ولی ما خودمان می توانیم با روش های نادرست به این نظام لطمه جدی وارد نماییم.
ادامه نشست به پرسش و پاسخ دانشجویان با عزت الله ضرغامی اختصاص یافت.


ضرغامی در پاسخ به پرسش دانشجویی در رابطه با فیلترینگ و محدود کردن رسانه ها در داخل و واگذار کردن فضا به رسانه های فارسی زبان خارج از کشور، اظهار داشت: وضع ما به لحاظ اعتماد رسانه ای خوب نیست. با این دیدگاهی که در این پرسش حاکم است همراهم، ما گرفتار محافظه کاری شدیم، ترس برخی از نهادهای نظارتی سبب شده گوشه هایی را با صراحت نگوییم.
او افزود: در رابطه با فضای مجازی بارها اعتقادم را شنیده اید، این فضا آمده تا انقلاب اسلامی را نجات بدهد. اگر رهبری معظم بر آزادی اندیشه تاکید می کنند، این آزادی اندیشه را در رسانه های رسمی نمی توانیم داشته باشیم. فضای مجازی اگر نباشد، آدم ها نمی توانند حرف بزنند. حتی منِ ضرغامی در طول سالهای قبل در صفحات مجازی می توانستم حرف بزنم. اگر استقلال بخشی از شعار انقلاب ما است، زیربنا و پیش نیازش استقلال فکری است.
ضرغامی در رابطه با فیلترینگ هم اظهار داشت: اگر حرفی داشته باشم، در شورایعالی فضای مجازی حرفم را می زنم، اما هر تصمیمی بگیرند باید مطیع جمع باشیم و در آن راستا حرکت نماییم. با این وجود امید دارم فضای مجازی با تمام تصمیماتی که گرفته می شود، روز به روز زمینه فضای وسیع تری برای آزادی اندیشه و عقیده فراهم آورد.
او به پرسش دانشجوی دیگری در رابطه با ارتباط دادن همه مشکلات و نارضایتی ها به حجاب، پاسخ داد که در این عرصه با شما هم عقیده هستم. ما دین را خوب معرفی نمی نماییم، بعد که می گویم بزرگترین منکر اینست که دین را زیر سوال ببریم و مردم را به دین بدبین نماییم، بعضی دوستان خرده می گیرند که چرا این حرف را می زنید. شما منکر را نمی شناسید. با منکرانه ترین روش با آدم ها برخورد می کنید، بعد می گویید نهی از منکر می کنید. کجای دین به این شکل است؟!
وزیر دولت سیزدهم اضافه کرد: بعنوان یک دانشجوی شهید مطهری، آثار ایشان را ترویج می دهم و تدریس می کنم. آرای شهید مطهری را راجع امر به معروف و نهی از منکر بخوانید، آیا همانی است که ستاد (امر به معروف و نهی از منکر) می گوید؟ من احترام می گذارم برای اینکه بعدا نگویند ضرغامی نهادهای رسمی را زیر سؤال می برد، واقعا این ستاد خدمات ارزشمندی برای این کشور انجام می دهد، اما این ها را کنار هم بگذارید و ببینید مقام معظم رهبری و مطهری و امام (ره) چه می گویند و برخی از دوستان چه می گویند.
او سپس بیان نمود: دین را باید درست معرفی نمود. بله، دین اولویت هایی دارد، حجاب هم جزو ضروریات دین است. اما راجع به امر به معروف در جایی گفتند ضرغامی با حرفی که در رابطه با امر به معروف زده، یعنی امر به معروف را قبول ندارد، درحالی که دروغ بود، من صدها مقاله در اینباره دارم، بعد گفتند (چون امر به معروف) ضروری دین است، پس ضرغامی مرتد است و چون مرتد است، لیوانی که جلوی آن است نجس بوده، باید آنرا آب بکشیم. لازم باشد می گویم چه کسی این حرف را زده است. اما آقایان! شما که مفاهمه ندارید و نتیجه آنرا داریم می بینم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان نمود: در رابطه با حجاب باید تدبیر درست صورت گیرد. این درست است که مردم گرفتارند و وقتی گرفتارند، عصبانی می شوند و همه کار می کنند.


ضرغامی افزود: دانشگاه شریف بهترین دانشجویان را دارد، حالا چهار نفر هم ناراحت می شوند، فحش می دهند، حتما اشکالی دارند، اما اگر با من صحبت می کنید، به آرای شهید مطهری ارجاع می دهم که می گفت چه شد مردم در روستا و شهرستان، نماز و روزه شان ترک نمی شد اما وقتی به دانشگاه آمدند، ظرف شش ماه کمونیست می شدند. ما آن روش شهید مطهری را می خواهیم، یکی باید از آن دانشجوی عزیز ما بپرسد به کجا رسید که فحش داد؟
او در پاسخ به پرسش دیگری در رابطه با عقب نشینی از مواضع در ارتباط با حجاب، اظهار نمود: هر کاری می خواهد صورت گیرد، باید توانمندی تبیین شود. کم یا زیاد شود، حتما سازمان را به لحاظ مدیریتی نابود می کند. در خیابان برخی از خانم ها و دختران ما بی حجاب شده اند. آیا به زور می توانیم حجاب سر آنها نماییم. پس ببینیم توانمندی در چه حدی است، وارد مبحث ایدیولوژیکی نمی شوم و نظرم را در رابطه با حجاب صریح گفتم و تمام توانم در اینست. و معتقدم هر یک دختر که با حجاب شود، بهشت خدا را برای خود خریده ایم.
ضرغامی معتقد است: بخشی از بی حجابی هایی که اخیرا اتفاق افتاده سیاسی بوده و بخشی ناشی از ناراحتی است و برخی برداشتن حجاب را یک حرکت سیاسی می دانند.
رییس اسبق صدا و سیما افزود: زمانی که در این سازمان مسؤولیت داشتم، خیلی ها که مدعی بودند را دعوت می کردیم به صدا و سیما بیایند و در رابطه با حجاب صحبت کنند، می گفتند بلد نیستیم. خدا پدرشان را بیامرزد، در مقابل بعضی ها نمی توانستند و اگر حرف می زدند، همان ها حجاب را نابود می کنند.
ضرغامی در پاسخ به پرسش یکی دیگر از دانشجویان در رابطه با تناقضی که در رفتار و حرف بخصوص در قیاس زمانی که مسؤولیت صداوسیما را به عهده داشته است، اظهار داشت: زمانی آدم ها نظر شخصی دارند که محترم است، زمانی هم به لحاظ مدیریتی در سازمانی مسؤولیت دارند که بخش زیادی از تفکرات خویش را اعمال می کنند، ولی بخش دیگری را نمی توانند اعمال کنند، بویژه در سازمان های ملی همچون رسانه ملی. مواضع شخصی و مواضع سازمانی، هر یک جایگاه خویش را دارد.

او سپس بیان نمود: زمانی که در سازمان صدا و سیما مسؤولیت داشتم، کم کارت قرمز نگرفتم، تعدادشان زیاد است. نیمه اول پنج سالم که به اتمام رسید، از بس گزارش برای رهبری رفته بود و پرونده تشکیل داده بودند، فکر می کردم کارم تمام است. محبت و درک بالای مقام معظم رهبری بود و دستور دادند باردیگر این مسؤولیت را بپذیرم. آقا شخصیت مشورت پذیری دارند، درحالی که گاها چهره دیگری را از ایشان منعکس می کنند. جلال و جبروت ایشان لازم است برای اینکه دشمن توطئه نکند، دشمن به فکر خطر کردن نیفتد که انقلاب را به نابودی بکشاند. مقام معظم رهبری چهره جمال هم دارند. وقتی مطالبی را می گفتیم، قبول می کردند، انتقاد هم می کردند، بعضی موقع ها هم ممکن بود ما قانع نشویم، ایشان توضیحاتی می دادند و ما انجام می دادیم. مبحث به این راحتی است.



در ادامه این نشست، یکی از دانشجویان از ضرغامی پرسید وقتی مردم به روندی اعتراض دارند، آنها را به قانون مداری نمی توان ملزم کرد. آیا جمهوری اسلامی این ساختار را دارد که حرف اکثریت مردم را معتبر بداند؟ ضرغامی با استقبال از رویکرد این پرسش، پاسخ داد: این انقلاب و قانون اساسی برآمده از خواست مردم است. در دنیا هیچ کشوری قانون اساسی خویش را سال به سال تغییر نمی دهد. قانون اساسی معتبر است و به سادگی نمی توان در آن تغییر ایجاد کرد. اگر مسائل گذرا و برخی جهت گیری ها به تغییر قانون اساسی منجر شود که کشور ثبات پیدا نمی کند.
او افزود: خیلی از موضوعات اصلا به قانون اساسی ربطی ندارد، به روش و شیوه ما ارتباط دارد. البته که قانون اساسی رفراندوم را هم پیشبینی کرده است، ولی آیا برای هر موضوعی، با هزار تبعاتی که می تواند داشته باشد، میتوان رفراندوم برگزار کرد؟ البته که من خودم طرفدار این مورد هستم ولی همه چیز به این سادگی دو، دوتا چهارتا نیست.

ضرغامی در ادامه اظهار داشت: در صدا و سیما که بودم، قانونی وجود داشت که اگر در جایی دیش ماهواره هست، نیروی انتظامی باید با آن روبرو شود. تصمیم گرفتیم شبکه های متنوع تلویزیونی راه اندازی شود، بعضی ها می گفتند چند شکبه کافی است، ما می گفتیم شاید مردم نخواهند مدام اخبار گوش بدهند و می خواهند فیلم ببینند، گزارش دادند ضرغامی کار خطرناک می کند و اگر شبکه مستقل فیلم راه بیفتد، مردم اخبار رسمی کشور را از کجا ببینند؟ یک روز مقام معظم رهبری به فرمانده ناجا فرمودند به هیچ وجه وارد خانه های مردم نشوند، آن قانون هنوز هست، هرچند متروکه است، ولی مجلس باید اجرایی کند.
در ادامه از ضرغامی پرسیده شد که نظر هیأت دولت در رابطه با هتک حرمت به دانشجویان چیست و آیا چنین حرکاتی به اعتبار نظام صدمه نمی زند، که وی در جواب، اظهار نمود: حتما دولت موافق نیست. هر حرکتی و اقدامی در محیط علمی و دانشگاهی که اساعه ادب باشد، مورد تایید نظام و مقام معظم رهبری و رئیس جمهور نیست. بارها در جلسات، آقای رئیس جمهور به این مسئله توجه نشان دادند، اما بعضی جاها در انجام مأموریت خطا می شود. حتما باید برخورد و عذرخواهی شود و حتما باید مشخص شود این کار غلط است. بزرگان نظام روی این مسئله تاکید دارند که اگر کار خطایی صورت گرفته، حتما عذرخواهی کنند.
دانشجوی دیگری برخی سخنان ضرغامی در این جلسه بخصوص در قسمت اختلاف در رویه و نه اصل را زیر سوال برد و اظهار داشت که اتفاقا اختلاف در اصل است و زمان برای شعار دادن پایان یافته است که وزیر دولت اظهار داشت: اینکه ما در قانون اساسی مواردی است که عمل نمی گردد، تایید می کنم و از این بابت شعار هم نمی دهیم و این حرف کاملا درست است. اگر قانون اساسی را مرور نماییم، می بینیم فراموش شده های قانون اساسی زیاد است.
در ادامه، یکی از دانشجویان صنعتی شریف به دستگیری پنج دانشجوی این دانشگاه اشاره نمود و پرسید تا وقتی چنین فضایی حاکم است، آیا ما می توانیم حرف بزنیم؟ ضرغامی در اینباره اظهار نمود: برپایه قانون اساسی، افراد و دستگاه ها وظایفی دارند که باید این وظایف را به درستی انجام دهند. در حد خودم می گویم خط قرمزی برای اینکه معلوم نماییم کجاها وظایفش را درست انجام می دهد یا نمی دهد، نداریم. این برداشت شخصی است. هر جا توانستم با کسانی که قدرت در اختیارشان بوده و می توانستم اقدامی انجام دهم که اگر خطایی صورت گرفته جبران شود، این کار را انجام داده ام. یعنی اگر رئیس وقت قوه قضاییه اعلام نماید چند نفر در دستگاه ریاست جمهوری با سایت آقای «زم» ارتباط دارند و خانم مومن و متدینی را ۱۴ روز در سلول انفرادی نگه می دارند، بعد می گویند ببخشید اشتباه شد، خانمی که در فتنه ۸۸ خدمات زیادی در صدا و سیما کرده بود، در صفحه خودم (در توئیتر) نوشتم که به این خانم ظلم شده و باید دلجویی کنید. وزیر سابق اطلاعات عذرخواهی نمود. در رابطه با این خانم حتی مقام معظم رهبری از ایشان دلجویی کردند، بعضی ها هم نمی خواهند بگویند اشتباه کرده اند، چون فکر می کنند اقتدار دستگاههای اطلاعاتی کشور زیر سؤال می رود.
وزیر میراث فرهنگی در رابطه با پرهیز از رفراندوم اظهار داشت: ما در کشورمان انتخابات داریم،. البته اینکه فرآیند انتخابات مورد تایید کامل من هست، حتما نیست، چون خودم زخم خورده انتخابات ریاست جمهوری بودم و سکوت کردم، هیچگاه هم برایم روشن نبود دلیل عدم احراز صلاحیت چیست. اما چرا هم اکنون باید در این شرایط این حرف ها را بزنیم، چه کسانی سود آنرا می برند؟ به هر حال ما در کشورمان انتخابات داریم. البته حتما باید از انتخابات گذشته درس بگیریم. باید اصلاحات در روش های انتخاباتی صورت گیرد، تا هرچه جلوتر می رویم شور انتخابات بیشتر شود.
ضرغامی در پاسخ به پرسشی در رابطه با چگونگی اصلاحات در نظام هم بیان نمود: یکدستی قطعا خوب نیست و پیامدهایی دارد. یک مرتبه مرز بندی از جانب مقام معظم رهبری مشخص شد، از سلطنت طلب و ضد انقلاب و...، این مرزبندی روشن است، کسی با آنها نیست. امروز در ویدئویی دیدم که گوگوش هم که می خواست طرفداری کند، به او فحش دادند و دنبالش کردند و حتی در آنجا هم آواز گوگوش را برنمی تابد. متاسفانه مرزبندی ها را زیاد کرده اند.
وزیر دولت سپس اظهار داشت: ما که نمی خواهیم نظام را براندازی نماییم چه جایگزینی برای آن داریم؟ خیلی طرفدار حرف های کلیشه ای نیستم که ایران مثل سوریه و عراق و بازار شام می شود، حالا بعضی هایش مبنایی دارد، اما سوال من اینست جایگزین ما چیست؟
او همینطور در پاسخ به پرسشی باره نبود شفافیت، بخصوص در باره معرفی مفسدان اقتصادی، اظهار نمود: سال هاست اصحاب قدرت و ثروت را تئوریزه کرده ام. اوایل انقلاب اصحاب قدرت داشتیم، تهدید برای مردم ایجاد می کردند، بعدها اصحاب ثروت داشتیم و به مال اندوزی افتادند، بخصوص در دوره کارگزاران، در سالهای اخیر تقاطع اصحاب ثروت و قدرت پدیده خطرناک و نامیون شد، اوج آن در ماجرای آقای «طبری» است، البته به خاطر این حرف ها هزینه دادم، ولی کسی دیگر نمی تواند جلوی این اصحاب را بگیرد. حالا سؤال می شود چرا افشا نمی شود؟ این قضیه اژدهای هفت سر است، یک سرش را قطع کنید، از جای دیگری سر آن بیرون می زند، اما آیا باید ناامید شد؟ هرگز! اینکه مقام معظم رهبری فرموند فساد در واقع "سیستماتیک نیست، به این معنا که کل نظام فاسد است" حرف دقیقی است، من با افراد این نظام در ارتباطم و به خانه هایشان می روم. خیلی ها به مراتب پایین تر است، درست نیست که آنها فاسدند و دزدی می کنند و با باندها هستند. البته وقتی پرونده فسادی را بررسی می کنید، می بینید از همه بخش های نظام در آن هستند. آنها برای اینکه پروژه فساد را جلو ببرند، از همه جا یارگیری می کنند. بارها مقام معظم رهبری تذکرات سنگین دادند. این فساد، سیستماتیک نیست. هیچگاه این طور نیست که کل نظام فاسد باشد.
ضرغامی در انتها این نشست نام برخی از دانشجویان بازداشت شده دانشگاه را پرسید و اظهار داشت که وضعیت آنها را پیگیری می کند.


این گزارش در ۲ نوبت بروزرسانی شده است.





منبع:

1401/08/16
10:05:33
5.0 / 5
360
تگهای خبر: برند , خدمات , خرید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری