طالبیان:

همدان با وجود هگمتانه دارای شکوه تاریخی و شهرتی جهانی است

همدان با وجود هگمتانه دارای شکوه تاریخی و شهرتی جهانی است

به گزارش فقط سفر مشاور وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: همدان دارای تاریخی باشکوه و باستانی است که وجود هگمتانه شهرت این دیار را جهانی کرده است.


به گزارش فقط سفر به نقل از خبرگزاری ایرنا، حسن طالبیان روز دوشنبه در آیین بزرگداشت دکتر "محمدرحیم صراف" کاوشگر ۱۱ فصل تپه باستانی هگمتانه در همدان، اضافه کرد: همدان دارای تاریخ و شکوه باستانی ارزشمندی است که متاسفانه در سالهای قبل برای معرفی آن تلاشی نشده بود.
وی با تاکید بر این که هگمتانه جهانی است و برای معرفی آن تلاش می نماییم بیشتر جهانی شود، گفت: عرصه این محوطه تاریخی گرفتار بی برنامه گی شده بود که ضروریست هرچه زودتر پاکسازی شود.
وی با گلایه مندی از این که چرا نباید ۲۴ سال هیچ اثری از کشور برای جهانی شدن معرفی شود، خاطرنشان کرد: اگر شهرهای تاریخی همچون مشهد، کرمان و همدان برای معرفی از دست نمی رفت حالا تاریخ آنها این چنین مهجور نمی ماند.
مشاور وزیر میراث فرهنگی و گردشگی اضافه کرد: همه نقاط شهر همدان با ارزش است و در آثار ناملموس هم تمام رویدادها، خاطرات، انسان ها، زبان، رفتار و کردار نیازمند توجه است چونکه هویت و فرهنگ اصیلی است که باید حفظ شود.
وی با تاکید بر این که جای جای ایران بخصوص محوطه های همچون هگمتانه باید مورد توجه و رسیدگی قرار گیرد، اظهار داشت: هگمتانه ریشه تاریخی همدان است ولی دوره های تاریخی دیگر هم مهم می باشد و باید به همه ادوار از گذشته تا معاصر توجه گردد.
طالبیان با اعلان اینکه ثبت جهانی منظر تاریخی شهری از هگمتانه تا همدان برای این است که همدان بداند ۵۰ سال آینده کجاست و نقشه راهش چیست، اضافه کرد: میدانی که مقابل تپه باستانی هگمتانه است مقرر است پیاده راه شود و در داخل هگمتانه هم باید کیفیت معرفی بالا رفته و با حذف راه سواره از عرصه، ساماندهی گردد.
وی ضمن تاکید بر ساماندهی بازار، مسجد جامع، خانه ها و محلات اطراف تپه هگمتانه که وضعیت خوبی نداشته و احتیاج به مدیریت دارد، اظهار داشت: در یزد با وفاق ملی و پای کار بودن همه دستگاه ها حفظ بافت شهری را شاهد می باشیم بطوریکه روزی همه تلاش در تخریب خانه های قدیمی داشتند.
وی افزود: یزد حالا علاوه بر حفظ بناها، در ساخت و سازها از بناهای قدیمی الگوبرداری می کنند و این نگاهی است که وقتی همگانی شود، برای حفاظت اثر تاریخی اتفاق می افتد.
مشاور وزیر میراث فرهنگی و گردشگری با اعلان اینکه به لحاظ دیرینه شناسی لازم است که سیر تحولی همدان را داشته باشیم، اظهار داشت: شواهدی وجود دارد که اگر به سیر تحولی همدان دست یابیم، بهتر می توانیم هویت و اصالت این مرکز تاریخی را بدانیم.
معاون عمرانی استاندار همدان هم دراین آیین با اعلان اینکه هگمتانه شناسنامه و هویت اصلی همدان است، اظهار داشت: وزارت میراث فرهنگی مبحث ثبت جهانی منظر شهری هگمتانه تا همدان را دنبال می کند و سال جاری سالی است که این پرونده به یونسکو عرضه خواهد شد.
فرزاد تیموری افزود: بزرگترین مشکل برای ثبت جهانی این مجموعه، وجود راه سواره آسفالت در عرصه آن است که با طراحی راه جایگزین برای بازار آهن فروشان، راه سواره از عرصه هگمتانه حذف و بزودی راه جدید افتتاح می شود.
وی ساماندهی بازار، خیابان اکباتان و میدان امام(ره) و خیابان بوعلی را هم مهم دانست و اضافه کرد: رفع این موانع جزو اولویت های شهری همدان است تا بتوانیم با عرضه پرونده همدان به یونسکو برای ثبت جهانی، در سال ۱۴۰۱ این افتخار را برای استان داشته باشیم.
در حاشیه این نشست پنل تخصصی جستجوهای تپه هگمتانه توسط اساتید و کاوشگران ادوار مختلف برگزار شد.
در آخر ضمن تجلیل و قدردانی از دکتر محمدرحیم صراف کاوشگر ۱۱ فصل تپه هگمتانه از کتاب تجربیات دکتر صراف با عنوان از هگمتانه تا اکباتان(نتایج علمی جستجوهای دیرینه شناسی تپه هگمتانه) رونمایی گردید.


منبع:

1401/03/03
22:45:49
5.0 / 5
226
تگهای خبر: ثبت , دستگاه , شهر , صنایع دستی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری