زمین تنها سیاره قابل سكونت در این كهكشان است

درخواست صدراعظم نوری از دولت برای كمك به توسعه حمل و نقل عمومی

درخواست صدراعظم نوری از دولت برای كمك به توسعه حمل و نقل عمومی

فقط سفر: رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران از دولت درخواست کمک برای توسعه حمل و نقل عمومی کرد.


به گزارش فقط سفر به نقل از ایسنا، زهرا صدر اعظم نوری در نطق قبل از دستور خود به مناسبت روز زمین پاک اظهار داشت: هر انسانی در درون فکر خود علاقمند است که نسل های آینده از او به نیکی یاد کنند و به صورتی به او افتخار کنند ولی واقعیت چیز دیگری است، ردپای ما بر محیط زیست تا حالا بیش از سهمی است که در این کره خاکی حقیقتاً به ما انسان ها تعلق داشته است.
وی افزود: میراثی که ما برای آیندگان بر جای خواهیم گذاشت گرمایش کره زمین، خشکسالی، قحطی منابع غذایی سالم، ریزگردها، آلودگی هوا و تنها لیست نام گیاهان و جانوران منقرض شده هستند. استفاده بی رویه از منابع طبیعی، تولید زباله، مصرف گرایی، سوخت نامناسب و انتشار گازهای گلخانه ای، خشک کردن تالاب ها، تخلیه فاضلاب و زباله به منابع آب سطحی و زیرزمینی، تبدیل کردن اراضی جنگلی و ساحلی به برج و ویلا، تغییر کاربری اراضی بدون در نظر گرفتن توان اکولوژیکی سرزمین، استفاده از مصالح ساختمانی و پوششی ناسازگار با اقلیم در شهرها و بسیاری کارهای مخرب دیگر عامل این مشکلات امروز ما هستند.
نوری اضافه کرد: در حالی که اکتشافات سازمان فضایی ناسا و علم فعلی بشر ثابت کرده که زمین تنها سیاره قابل سکونت در این کهکشان است و ما همچنان به رویه نادرست زندگی ادامه می دهیم و بدون توجه به عمق فاجعه از کنار این مسائل که فراگیر هم است و موضوع امروز و روز گذشته نیست، عبور می نماییم. مسلم است که مسئولیت حفظ و نگهداری از زمین برعهده ساکنان آنست. بیش از آنکه این سیاره نیاز به ما داشته باشد، ما به آن نیاز داریم.
وی با اشاره به تجمع اعتراضی آمریکایی ها درباره عدم آگاهی از محیط زیست اظهار داشت: در ۲۲ آپریل سال ۱۹۷۰ (دوم اردیبهشت ماه سال ۱۳۴۹)، ۲۰ میلیون آمریکایی در خیابان های صدها شهر و در دانشگاه ها مبادرت به تجمع اعتراضی در این کشور کردند. این جمعیت که ۱۰ درصد از جمعیت آن کشور را در آن زمان شامل می شدند، نسبت به عدم آگاهی از محیط زیست و مسائل جدی و خطرناکی مانند آب شرب سمی، آلودگی هوا و اثرات سموم دفع آفات اعتراض داشتند و خواهان تفکر و نگرش جدید و تغییر رویه برای نجات این سیاره شدند، این رویداد بعنوان بزرگترین رویداد مدنی کره زمین شناخته شده است، برای اینکه منجر به ایجاد آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا و تصویب قوانین مهم محیط زیستی در ایالات متحده آمریکا همچون اقدامات «هوای پاک»، «آب پاک» و «گونه های در معرض خطر» شد و خیلی از کشورها نیز به سرعت زود قوانین مشابهی را تصویب کردند.
وی با تاکید بر اینکه در کشور ایران جامع ترین قانون محیط زیستی اصل پنجاهم قانون اساسی است، افزود: این قانون نه فقط آلودگی و تخریب محیط زیست را منع کرده، بلکه حفاظت از آنرا وظیفه همگانی می داند که با مشارکت و مسئولیت پذیری امکان پذیر است. روز پنجشنبه دوم اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰، روز زمین پاک است. این روز اهمیت جهانی دارد و فراتر از یک رویداد در تقویم است به نحوی که در سال ۲۰۱۶، سازمان ملل متحد روز زمین را بعنوان روز امضای موافقت نامه اقلیم پاریس انتخاب کردند.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر اظهار داشت: محیط زیست حد و مرز نمی شناسد و هر تغییری که در احوالات کره زمین رخ می دهد، تبعات آن اگر بین المللی نباشد از منطقه ای و ملی نیز کمتر نخواهد بود. امروز بعد از گذشت نیم قرن از آن تجمع تاثیر گذار و باوجود تلاش هایی که در این سال ها شده است متاسفانه با چالش های محیط زیستی پیچیده ای مواجه هستیم که مانند یک کلاف در هم تنیده شده که اگر به همین منوال ادامه پیدا کند، متاسفانه پیش بینی شده است که در کمتر از ۳۰ سال آینده (سال ۲۰۵۰) تعداد پلاستیک ها در دریاها و اقیانوس ها بیشتر از ماهی ها است، با این وضعیتی که هرساله ۸ میلیون تُن پلاستیک به منابع آبی تخلیه می شود. طی ده سال آینده، در سال ۲۰۳۰ قیمت غذایی که می خوریم ۵۰ درصد افزایش خواهد داشت.
نوری با اعلان اینکه نگرانی در این مورد بسیار جدی است به ذکر دلیلهای آن پرداخت و اظهار داشت: چونکه مشکلات محیط زیستی با یک فرمول ریاضی ساده قابل حل نیست و اجزای محیط زیست بصورت کاملاً پیچیده با هم در ارتباط هستند. آلودگی هوا سالانه جان بیش از ۷ میلیون نفر را در دنیا می گیرد. این درحالی است شیوع ویروس کووید ۱۹ که همه مردم دنیا را با ترس مواجه ساخته و سبب تعطیلی بسیاری از کسب وکارها و سفرها در دنیا شده، در مدت یک سال حدود ۲ میلیون نفر تلفات داشته است.
وی ادامه داد: بدین سبب چاره این موضوعات نیز ساده نخواهد بود و نیاز به یک عزم جدی است که تمامی سطوح مدیریتی را شامل سیاستگذاری، تصمیم گیری تا اجرا و حتی تا منازل شهروندان شامل می شود. علاوه بر مدیریت اصولی و برنامه ریزی دقیق، بکارگیری مشارکت همه انسان ها و اصلاح الگوی مصرف و انجام پروژه های خلاقانه در حل موضوعات بسیار مهم می باشد. برای حل مشکلات باید که اولویت ها را بشناسیم و مشکل را از ریشه و اساس حل نماییم،
وی اظهار داشت: بسیاری سرطان ها، کوتاه شدن طول عمر بشر، بیماریهای روحی و روانی و استرس ها، ریشه در نحوه زندگی، الگوی مصرف و البته آلودگی های محیط زیست پیرامون ما دارد. همانطور که رفع اشکال شیوع بیماریهای اپیدمی و رعایت پروتکلهای بهداشتی را جدی می گیریم لازم است درباره محیط زیست و طبیعت قدری تفکر کرد که ما چه مسئولیتی در حفاظت از این کره و طبیعت آن و انتقال آن به نسل بعد داریم.
نوری با اشاره به تکمیل نشدن زیرساخت های حمل و نقل در کلانشهر تهران اضافه کرد: ما به شهروندان استفاده از حمل و نقل عمومی را سفارش می نماییم در صورتیکه هنوز زیرساخت های حمل و نقلی در این کلانشهر پرجمعیت تکمیل نشده است. بعلاوه اتصالات و پیوستگی ها در خیلی از مناطق شهر تهران وجود ندارد. حمل و نقل ریلی بعنوان سبزترین و ایمن ترین سیستم حمل و نقلی است که روزانه بیش از ۲ میلیون مسافر را درون شهر تهران جابجا می کند، در حالی که ۲۵۰ کیلومتر از این خطوط راه اندازی شده اما این توسعه جوابگوی نیاز شهر تهران با جمعیت بیش از ۹ میلیون نفر در کنار آن لازم است که ناوگان اتوبوسرانی نیز مجهز و خودرو های فرسوده جایگزین شوند.
نوری اشاره کرد: تحقق این برنامه ها مستلزم صرف هزینه و منابع است. از دولت انتظار داریم به تعهدات و وظایف خود دراین زمینه عمل نماید و همانطور که شهرداری دراین زمینه پیگیر است، با هدف رفاه حال شهروندان و کاهش آلودگی های محیط زیستی در این مقوله همکاری اثر گذار و کارآمد داشته باشد.
وی همین طور با اشاره به اجرای طرح کاهش پسماند اظهار داشت: طرح کاهش پسماند که در شهر تهران با عنوان کاپ انجام می شود، روز بدون پلاستیک که در تهران بطور جدی برنامه های آن دنبال می شود و نیز توسعه انرژی های تجدیدپذیر در این شهر همه اقدامات خوب و اثرگذاری است که باید تا رسیدن به نقطه بهینه ادامه دار باشد. اما این اقدامات بااینکه اساسی و لازم است ولی کافی نیست و بعلاوه شهرداری تهران، سازمان حفاظت محیط زیست و هر سازمان مربوطه دیگری نمی تواند به تنهایی کارآمد باشد. بلکه تاکید می نماییم که نیاز به یک مشارکت جدی بین تمامی سازمان ها لازم است و برای رفع مسائل محیط زیستی شهر تهران باید تصمیمات از حالت جزیره ای خارج و همکاری موثری در همه بخش ها ایجاد شود.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه تحقق اهداف توسعه پایدار بیش از هر اقدامی نیاز به فرهنگ سازی دارد اظهار داشت: برای این فرهنگ سازی باید هر فرد از خودش شروع کند و برای شهروندان نیز نقش تعریف شود که بتوانند مشارکت موثر داشته باشند.
نوری اشاره کرد: برنامه های مدیریتی فراتر از منافع کوتاه مدت اشخاص یا ارگان ها فقط به آینده زمین و بازسازی آن می اندیشد. در دوره پنجم شورای اسلامی شهر تهران، لغو مصوبه برج باغ و تصویب مصوبه خانه باغ و جلوگیری از باغ کشی یک سیاست گذاری اصولی و محیط زیستی در مدیریت شهری است که به محیط زیست شهر تهران برای حفظ تنوع زیستی، ایجاد خرد اقلیم و تعدیل هوا بسیار کمک می نماید و این فرصت را برای این شهر فراهم می آورد که در این شرایط که این شهر در معرض انواع آلودگی های محیط زیستی خصوصاً هوا و صوت قرار دارد و به تدریج نیاز خودرا بازیابی میکند. در دوره پنجم شهری تهران شهر فروشی که درآمد بالایی داشت حذف شد.
وی ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست و شهرداری تهران امسال به مناسبت گرامیداشت روز جهانی زمین پاک، از همه شهروندان عزیز، فعالان محیط زیست و بطور خاص هنرمندان درخواست می کند همکاری کرده و مدیریت شهری را در فرهنگ سازی و اطلاع رسانی برای حفظ زمین و بازیابی زمین ما یاری نمایند. هر تکه زباله ای که از روی زمین برداشته می شود به پاکسازی جوامع ما کمک می نماید و محیط ما را برای همه زیبا نگه می دارد. در نهایت پیام ما در این روز این است که هر روز را روز زمین بدانیم.
نوری ضمن درخواست از شرکت ها، سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی برای حذف کاتالوگ های کاغذی اظهار داشت: درخواست می نماییم این مجموعه ها قبوض را بصورت آن لاین ارسال نمایند. همه ما به شعار تهران شهری برای همه اعتقاد داریم، از شهروندان عزیز می خواهیم که از رها ساختن زباله ها در محیط و خصوصاً ماسک و دستکش در دوران شیوع اپیدمی کووید ۱۹ جلوگیری نمایند. همین طور در مصرف انرژی صرفه جویی کنند.
وی افزود: این روزها خیلی از کارهای ما بوسیله فضای مجازی انجام می شود، استفاده درست و منطقی از اینترنت در کاهش انتشار گازهای گلخانه ای تاثیر گذار است. امسال میزان بارش باران و برف در سطح حداقل بوده و طبق پیش بینی های کارشناسان امسال بیشترین خشکسالی را در کشور خواهیم داشت. بدین سبب در مصرف آب بایستی بازبینی نماییم. آب را به هیچ عنوان هدر داد. به همگان خصوصاً به کودکان احترام به محیط زیست را با رفتارمان یاد دهیم و برای آینده ای بهتر گام برداریم.




منبع:

1400/01/31
14:18:53
5.0 / 5
846
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری