معاون دادستان كل كشور:

درباب آلودگی هوا شكایتی مطرح نشده است

درباب آلودگی هوا شكایتی مطرح نشده است

به گزارش فقط سفر معاون حقوق عامه دادستانی کل کشور با اشاره به اینکه حسب اعلام نماینده دادستان تهران متاسفانه در مورد آلودگی هوا شکایتی از جانب دستگاههای متولی مطرح نشده است، اظهار داشت: از دادستانی خواسته شد در این حوزه جدیت بیشتری داشته باشند و با رصد کردن وظایف سازمان ها نسبت به تعقیب قضایی آنها اقدامات لازم را به عمل آورند.



به گزارش فقط سفر به نقل از قوه قضاییه، بامداد امروز در دادستانی کل کشور جلسه ای با موضوع آلودگی هوا به ریاست معاون حقوق عامه دادستان کل کشور و با حضور نمایندگان دستگاه های متولی در اجرای قانون هوای پاک انجام شد.

در ابتدای این جلسه رضا خشنودی معاون حقوق عامه دادستانی کل کشور ضمن تسلیت "ایام فاطمیه" اظهار نمود: این یک واقعیت است که وضعیت آلودگی هوا در روزهایی از سال غیرقابل تحمل، غیر قابل کنترل و غیرقابل قبول است و این وضعیت گاهی اوقات به شکلی وخیم می شود که دستگاه هایی که در اجرای قانون هوای پاک متولی هستند در عمل به وظایف خود با چالش هایی مواجهند که بنظر می رسد رفع آن از عهده شان خارج است.

معاون دادستان کل کشور تاکید کرد: برای حل این مشکل باید یک اهتمام جدی بین دستگاهی و تعاملی که منتهی به هم افزایی شود بین دستگاهها به وجود آید تا این مشکل که گاهی تبدیل به وسیله ای برای سوءاستفاده های سیاسی و تولید خوراک تبلیغاتی برای رسانه های معاند و ایجاد شکاف بین دستگاه های متولی می شود، مدیریت گردد.

خشنودی اظهار داشت: صرف نظر از تبعات سیاسی و اجتماعی، آثار اقتصادی، روحی، روانی و بهداشتی آلودگی هوا بمراتب خطر را هر روز بیشتر می کند و به دستگاهها این انگیزه را می دهد که در انجام اقدامات در اجرای قانون هوای پاک و سایر قوانین بازبینی کنند.

وی افزود: اگر امروز همه در دادستانی کل جمع شده ایم یک جنبه آن این است که ریاست قوه قضاییه بارها موکدا این مساله را از همه ما مطالبه کردند و دادستانی کل کشور نیز در جلسات مختلف موضوع وضعیت نامناسب هوا را رصد و برمبنای وظایف قانونی اقدامات متقتضی را انجام می دهد.

معاون حقوق عامه دادستانی کل کشور اظهار داشت: انتظار داریم دستگاهها بجای عدم انجام وظایف در قانون هوای پاک، موضوع را به دستگاه و سازمان دیگر حواله نکنند تا فضایی پیش آید که دادستانی بتواند در اجرای وظایف قانونی به آنها کمک نماید.

وی با اعلان اینکه عرضه سوخت فاقد استاندارد جرم مشهود است، اشاره کرد: سازمان استاندارد مسئولیت ها و تکالیف متقضی درباب قانون هوای پاک بر عهده دارد و نیروی انتظامی و راهنمایی رانندگی نیز مکلف هستند که در اجرای این قانون از تردد خودرو های آلاینده جلوگیری کند.

خشنودی با انتقاد از عدم اجرای وظایف قانونی از ناحیه دستگاهها، اظهار داشت: هرجا که خداوند عنایت کرد و بادی وزیده شد هوا پاک می شود، از طرفی آمار تلفات جانی در بازه زمانی که آلودگی هوا به حد غیرقابل تحمل رسیده با زمانی غیر از آن متفاوت است و لازم است که این هشدار را جدی بگیرید.

معاون حقوق عامه دادستانی کل کشور با تاکید بر اینکه هرم نظارتی قانون هوای پاک و تکلیف دستگاهها مشخص است، اظهار داشت: این آمادگی را داریم که در کنار همه دستگاهها باشیم و البته ظرفیت های قابل توجهی برای پیگیری کم کاری ها همچون دستورالعمل ترک فعل مدیران و همین طور قانون مجازات اسلامی وجود دارد و در صورت لزوم از این ظرفیت ها استفاده خواهیم کرد.

وی خطاب به نمایندگان دستگاه های حاضر در جلسه اظهار داشت: ما در کنار خود ببینید کاستی های ما را بگویید و بدانید که خروجی کار را مردم قضاوت خواهند کرد؛ چونکه آنها می بینند که هوا ناسالم می باشد و می دانند تولیدات شرکت های خودرویی مطابقتی با استانداردهای روز ندارد و آلودگی پتروشیمی و نفت کوره استاندارد نیست، پس انتظار دارند که دستگاهها به وظایف حاکمیتی خود عمل کنند.

خشنودی اظهار نمود: امیدوارم جلسه ای که با مشارکت و همراهی دستگاه های متولی تشکیل و منتهی به این شود که دادستانی را در کنار خود بعنوان حامی و همراه و نهادی که در تلاش است چالش های پیشروی شما را بردارد، بدانید.

وی با اعلان اینکه دو سازمان پشتیبانی از محیط زیست و استاندارد متولی اصلی هستند، عنوان کرد: از سال ۹۷ جلسات مستمری در این خصوص تشکیل شده است و کارگروه پشتیبانی از محیط زیست نیز فعال است؛ اما متأسفانه خروجی قابل توجهی ندارد و باید پاسخگو باشید که چرا خروجی ندارد.

**********************
خشنودی در بخش پایانی نشست بررسی آلودگی هوا، ضمن قرائت مصوبات جلسه مذکور و یادآوری مراتب پیگیری و مطالبه گری دادستان ها اظهار داشت: لازم است وزیر کشور در اجرای وظایف قانونی مکاتباتی را با استاندارها داشته باشد و وظایف آنها را خصوصاً در کلان شهرها یادآوری کند، از طرفی لازم است در محدوده اعمال محدودیت ها نیز تجدید نظر صورت گیرد و پیشنهاد این است در صورت امکان از هشتگرد تا ورامین شامل اعمال محدودیت ها شود.
معاون حقوق عامه دادستان کل کشور اشاره کرد: سازمان حفاظت از محیط زیست دستگاه متولی است و لازم است تدبیر مشخصی توسط رئیس این سازمان اتخاذ شود و در عمل، دغدغه حفظ محیط زیست را داشته باشند چونکه اگر دغدغه داشتند باید شخصاً در این نشست شرکت می کردند.
وی اظهار نمود: پیشنهاد اصلاح قوانین و مقررات در قسمت هایی که در قانون هوای پاک جرم انگاری شده است از دیگر مصوبات این جلسه است و نیروی انتظامی و سازمان حفاظت محیط زیست در جلوگیری از عرضه سوخت های غیر استاندارد وظیفه ذاتی دارند. تعجب می کنم از اینکه با وجود زحمات زیادی که دستگاه های ذیربط می کشند درباب نقض قوانین موجود در هوای پاک اقدامی صورت نگرفته است.
معاون حقوق عامه دادستان کل کشور بیان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست مشخصاً با کارشناسی دقیق باید علت آلودگی ها را تعریف کند و راهکار متناسب را جهت پیگیری های لازم عرضه نماید.
وی تاکید کرد: سازمان ملی استاندارد به صرف اینکه بودجه و ساز و کار لازم را ندارد نمی تواند خودرا از اجرای وظایف قانونی معاف بداند.
وی اضافه کرد: اهتمام جدی راهور باید در اجرای تمام مقررات ناظر بر هوای پاک باشد و این مساله وظیفه ای نیست که راهور بخواهد درباب آن مسامحه کند.
خشنودی با اعلان اینکه صنعت خودرو را به مانند درخت شکسته می داند، اظهار داشت: این صنعت باید ارتقا یابد و ظرفیت این مهم وجود دارد. صنعت خودرو باید به یک صنعت پویا و کارآمد تبدیل گردد.
معاون حقوق عامه دادستان کل کشور در ادامه بیان کرد: شهرداری تهران باید در سیاست های کنترلی درباب تردد شبانه کامیون ها تجدید نظر کند.
وی اظهار داشت: وزارت صمت به وظایف قانونی خود عمل نکرده است زمان مماشات با تولیدکنندگان خودرو به پایان رسیده و وزارت صمت باید وظایف قانونی خودرا اعمال کند؛ از طرفی وزارت نفت نیز باید وظایف مشخصی را در دستور کار قرار دهد چونکه این وزارتخانه در تامین گاز مصرفی صنایع ناتوان است و باید چاره اندیشی صورت گیرد.
معاون حقوق عامه دادستان کل کشور اشاره کرد: دادستان ها در سراسر کشور و نیروی انتظامی موظف به رصد فعالیت جایگاه ها هستند و باید اقدامات قانونی در برخورد با سوخت های غیر استاندارد را در دستور کار قرار دهند.
وی اظهار داشت: دستگاه های ذیربط اقدامات خودرا هر یک ماه یکبار به معاون حقوق عامه دادستانی کل کشور اعلام نماید و بعنوان مدعی العموم پیگیر تمامی وظایفی که ناظر به دولت می باشد هستیم. لازم است تمام دستگاه های متولی که هر مکاتبه ای را که درباب قانون هوای پاک و آلودگی هوا با دولت دارند از آن به ما رونوشت دهند تا پیگیری ها لازم را به عمل آوریم.
در خصوص آلودگی هوا شکایتی از طرف دستگاه های متولی مطرح نشده است
رضا خشنودی، معاون حقوق عامه دادستانی کل کشور در جمع خبرنگاران و در حاشیه این جلسه نیز، اظهار نمود: متاسفانه دستگاه های متولی در انجام وظایف قانونی خود برای ارتقای کیفی هوا هیچ یک پرونده قابل دفاعی ندارند و نمره قبولی به آنها اختصاص داده نمی گردد.
معاون حقوق عامه دادستان کل کشور اشاره کرد: امروز به مناسبت روز هوای پاک این جلسه را باتوجه به تاکید ریاست قوه قضاییه برگزار کردیم.
وی اظهار نمود: این جلسه مصوبات خوبی داشت و امیدواریم اجرای این مصوبات به افزایش همدلی، همراهی و تعامل بین دستگاه های متولی انجام وظایف مصرحه در قانون هوای پاک منجر شود.
خشنودی اظهار داشت: دادستانی کل کشور مباشرتی در انجام این امور ندارد و از باب نظارت بر استیفای حقوق عامه ورود کرده و این حق همچون حقوقی است که ما نمی توانیم بر آن مسامحه و مصالحه ای داشته باشیم؛ ما برای تقویت سایر حقوق مردم نمی توانیم از حق دسترسی مردم به هوای پاک صرف نظر نماییم.
معاون حقوق عامه دادستانی کل کشور در ادامه اظهار داشت: قانون هوای پاک تعدادی از ترک فعل ها را جرم انگاری کرده و ظرفیت های مشخصی در قانون وجود دارد که تعدادی از آنها به شکل جزای نقدی اعمال مجازات شده که ناظر به وظایف دستگاه هاست. برمبنای دستورالعمل ترک وظایف قانونی مدیران به دنبال این هستیم تا از ظرفیت های مغفول این قانون استفاده نمائیم و از دادستان های سراسر کشور تقاضا کردیم از ظرفیت موثر و مفید دستورالعمل حداکثر استفاده را کنند.
وی اضافه کرد: حسب اعلام نماینده دادستان تهران متاسفانه درباب آلودگی هوا شکایتی از طرف دستگاه های متولی مطرح نشده است. در این نشست از دادستانی خواسته شد دراین زمینه جدیت بیشتری داشته باشند و با رصد کردن وظایف سازمان ها نسبت به تعقیب قضایی آنها اقدامات لازم را به عمل آورند.
خشنودی در ادامه عنوان کرد: سازمان متولی درباب هوای پاک سازمان حفاظت از محیط زیست است و این وظیفه را دارد که اقدامات قانونی لازم را در دستور کار قرار دهد.
معاون حقوق عامه دادستان کل کشور اضافه کرد: یقینا دستگاه های اجرائی در کنار سازمان حفاظت از محیط زیست رابطه طولی دارند و دولت وظیفه دارد بودجه لازم را برای این مساله ببیند و ردیف مشخصی به آن اختصاص دهد.
وی افزود: حسب اعلام نماینده سازمان حفاظت از محیط زیست برای اجرای قانون هوای پاک بودجه مشخصی ندارند پس از دولت تقاضا داریم در تنظیم برنامه بودجه امسال ردیف مشخصی را برای اجرای وظایف دستگاه های اجرائی در قانون هوای پاک در نظر گیرد.
خشنودی در آخر بیان کرد: سازمان حفاظت از محیط زیست باید به انتظارات مردم پاسخ مثبت دهد و افکار عمومی نمره قابل قبولی به این سازمان نمی دهد.




منبع:

1399/10/29
17:29:39
0.0 / 5
956
تگهای خبر: استاندارد , تبلیغات , ثبت , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری