رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران عنوان كرد

نصب باران سنج برای پیش بینی قطعی سیل تهران

نصب باران سنج برای پیش بینی قطعی سیل تهران

فقط سفر: رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اعلام نمود كه 13 سوله مدیریت بحران دارای كاربری های غیرمرتبط یا خارج از ید سازمان است.


به گزارش فقط سفر به نقل از ایسنا، رضا كرمی محمدی در نشست خبری ظهر امروز كه در محل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، درباره وضعیت پایگاه ها یا همان سوله های مدیریت بحران اظهار داشت: ۲۲ پایگاه ویژه مدیریت بحران در تهران داریم. همین طور چهار پایگاه هم معین است.
وی ادامه داد:: از مجموع ۸۰ پایگاه پشتیبانی مدیریت بحران ناحیه، ۵۴ پایگاه نیز در اختیار سازمان ورزش است كه بنا شد تا آنها كه فعالیتی در آن صورت نگرفته به سازمان بازگردانده شود و سوله هایی هم كه در اختیار ورزش است به شكلی باشد كه امكان استفاده سریع از آن در هنگام بحران فراهم گردد كه الان هم برنامه ریزی ما همین است.
وی با اشاره به اینكه ۱۳ پایگاه در اختیار سازمان مدیریت بحران است، اظهار داشت: ۹ پایگاه نیز در حال ساخت است.
كرمی محمدی در مورد سوله هایی كه در اختیار سازمان نیست، به ایسنا اشاره كرد: هفت سوله در اختیار شهرداری هست اما كاربری غیرمرتبط دارد و در اختیار سازمان مدیریت بحران نیست، متأسفانه شش سوله دیگر نیز بیشتر از چهار پنج سال است كه خارج از ید سازمان و شهرداری است كه در همان سال های تأسیس تهاتر شده و در اختیار نهادهای دیگر است.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اضافه كرد: باید توجه داشته باشیم كه پایگاه های مدیریت بحران محل اسكان حادثه دیدگان و شهروندان نیست، بلكه محل حضور امدادگران است.
خرید دو دستگاه پیشرفته و حساس به بو
وی در مورد بوی مرموز تهران نیز اظهار داشت: در این مورد بررسی های زیادی انجام شد و بیشترین حدس در مورد این است كه SO۲ است. اما منشاء آن مشخص نشد.
كرمی محمدی بابیان اینكه نیاز به خریداری دستگاه های حساس به بو وجود دارد، اشاره كرد: نهادهای دیگر هم چنین دستگاهی نداشتند، ما ۲ دستگاه به مبلغ حدود مجموعا ۱۰۰ میلیون تومان برای شناسایی بو خریداری كردیم كه طی ۱۰ روز آینده به دست ما خواهد رسید.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، با اشاره به لزوم شناسایی علمی پدیده ی بوی نامطبوع در شهر تهران، اظهار داشت: شهردار تهران تاكید دارند كه مساله ی بوی تهران به شكل علمی مطرح شود در مواردی كه فرضیاتی عنوان شد آقای حناچی تاكید نمودند كه حتما استدلال ها و دلیلهای با پشتوانه علمی و منطق علمی همراه باشد.
وی افزود: در همین راستا نیز چندین سازمان و دستگاه اقدامات خود برای یافتن منشاء و دلیل بوی نامطبوع در تهران را شروع كردند. كما این كه در مساله ی آلودگی هوا بیشتر از ۱۰ دستگاه مسئولیت دارند و تا وقتی دستگاههای مذكور حضور دارند ما بعنوان مدیریت بحران نمی توانیم در حوزه ای كه مسئولیتی نداریم اظهار نظر نماییم.
وی در مورد بوی تهران نیز افزود: اگر دستگاههایی كه خریداری نموده ایم و بنا است طی ده روز آینده به دست ما برسد، به كار بگیریم می تواند در كانون هایی كه بو بیشتر احساس شده تركیبات بو را استخراج كرده و به یافتن منشاء آن كمك نماید.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در ادامه سخنان خود به تشریح بعضی از اولویت ها واقدامات انجام شده از طرف این سازمان در دوران مدیریت خودش پرداخت و اظهار داشت: یكی از اولویت های ما راه اندازی سامانه تخمین سریع خسارات و تلفات زلزله در شهر تهران است؛ بطوریكه ما ۱۴ دستگاه شتاب نگار را در نقاط مختلف پایگاه نصب كرده ایم. ۱۰ دستگاه دیگر را نیز با همكاری مركز تحقیقات راه و مسكن و ۱۵ دستگاه دیگر را نیز با همكاری شركت گاز تهیه خواهیم كرد كه با استفاده از این دستگاهها و با داده هایی مانند شدت زلزله، تراكم، كیفیت بافت و.... میزان خسارات و تلفات احتمالی در هنگام زلزله را تخمین زده و ما می توانیم در صورت بروز زلزله احتمالی امداد رسانی را به شكل هوشمند انجام دهیم.
به گفته كرمی محمدی، این سامانه می تواند لطمه پذیری در شهر تهران به دنبال وقوع زلزله را كم كند.
وی دومین اولویت در تهران را سامانه آگهی سریع زلزله برشمرد و اظهار داشت: تابحال ۴ دستگاه زلزله نگار در مجاورت تهران و بر روی گسل شمال تهران نصب شده كه با استفاده از این دستگاه هنگامی كه زلزله ای رخ دهد پیش از رسیدن امواج وقوع زلزله در مبداء تشخیص داده شده و به سرعت جریان گاز قطع می شود. همین طور از این سیستم می توان برای پناه گرفتن مردم، سیستم های بیمارستانی و.... استفاده نمود. هم اكنون با عنایت به محل نصب این شتاب نگارها می توان اظهار داشت كه از زمان وقوع زلزله بر روی گسل تا رسیدن لرزش آن به تهران حدود ۲۰ ثانیه زمان وجود دارد كه این زمان می تواند تعیین كننده باشد.
كرمی محمدی اضافه كرد: البته این زلزله نگارها باید بر روی دیگر گسل ها و دیگر نقاط شهر نیز نصب شوند. ضمن این كه استفاده از این زلزله نگارها می تواند برای ساكنان شهرهای دیگر خصوصاً استان البرز نیز موثر باشد و زلزله را به آنان اطلاع دهد؛ چونكه معمولا وقوع زلزله در تهران این استان را نیز متأثر می كند.
به گفته وی، ۷ دستگاه دیگر زلزله نگار نیز در حال نصب در تهران است و كوشش برای تأمین دیگر دستگاهها و نصب آنها نیز ادامه دارد؛ البته با عنایت به اینكه این یك سوژه بین بخشی شمرده می شود باید تمام نهادها و دستگاههای مذكور مشاركت داشته باشند.
وی سومین اولویت تهران را برقراری ارتباطات پایدار اعلام نمود و اظهار داشت: هنگام وقوع زمین لرزه ممكنست با لطمه دیدن بعضی از دكل های مخابراتی و نیز افزایش حجم تماس شهروندان با اقوام و آشنایان سیستم ظرفیت خطوط اشغال شود. بنا بر این ما تصمیم گرفتیم كه ۱۳۰ دكل ۴۰ تا ۶۰ متری در ۱۳۰ نقطه از شهر تهران نصب نماییم تا در هنگام وقوع حوادثی مانند زلزله ارتباط میان شهروندان از این طریق برقرار شود.
كرمی محمدی اضافه كرد: هم اكنون اقدامات اولی دراین زمینه انجام شده و بزودی این دكل ها در ۱۳۰ نقطه نصب خواهد شد. البته دراین زمینه نیز تمام دستگاههای مختلف باید با مدیریت بحران نیز همكاری كنند.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران همین طور از راه اندازی سامانه پیش بینی و آگهی سیلاب تهران نیز آگاهی داد و اظهار داشت: در تهران رودخانه ای نداریم كه طغیان كند و موجب جاری شدن سیل شود اما ۷ رود دره داریم كه افزایش بارندگی و افزایش حجم آب سرریزی به داخل آن سبب بالا آمدن سطح آب در ورودی رود دره ها و نقاط شمالی تهران خصوصاً در محدوده رودكن می شود. در همین راستا نیز چندین دستگاه باران سنج را با مشاركت سازمان هواشناسی تهیه كرده و در ارتفاعات نصب كرده ایم كه با استفاده از این دستگاهها میزان بارش باران هزینه شده و حدود نیم ساعت پیش از آن كه سیلابی در پایین دست جاری شود سیستم اطلاع رسانی فعال شده و می توان اقدامات پیشگیرانه را انجام داد.
همچنین هواشناسی اعلام نموده كه با استفاده از تجربه های گذشته و دانش پیش بینی، از سه روز قبل نیز می تواند احتمال جاری شدن باران را پیش بینی نماید. اما این باران سنج ها احتمال سیل را اعلام می كنند و بسیار موثر هستند.
به گفته ی محمدی، اقدامات ثانویه دیگر نظیر لایروبی مسیرها نیز در مورد سیل در دستور كار قرار گرفته است.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران پنجمین اولویت را بهسازی لرزه ای نسبی ساختمان ها در تهران عنوان نمود و اظهار داشت: اگر زلزله ای رخ دهد ساختمان ها در بافت فرسوده بیشترین لطمه را خواهند دید. بدین جهت با استفاده از این طرح می توان به صورت مقاوم سازی ساختمان های فرسوده در مقابل زلزله اقدام نمود كه البته لازم است همه دستگاهها و سازمان ها پای كار آمده و به خصوص برای فرهنگ سازی مردم در این عرصه كوشش كرد.
كرمی محمدی مقابله فروریزش و فرونشست زمین را نیز ششمین اولویت پایتخت توصیف كرد و اظهار داشت: فرو ریزش یعنی ریزش ناگهانی لایه های خاك و ایجاد حفره های بزرگ در سطح زمین مانند آنچه كه در شهران رخ داد؛ اما فرو نشست در سطح وسیعی رخ داده و به تدریج خاك نشست می كند كه این مساله هنوز به تهران نرسیده و ما نگرانی جدی بابت آن نداریم. اما بحث فرو ریزش برای ما از اهمیت بسیاری برخوردارست.
وی افزود: مواردی نظیر شكستگی لوله آب، خاك دستی، عبور قنوات و... همگی همچون مواردی است كه احتمال فروریزش زمین را بیشتر می كند. خصوصاً در مناطقی كه خطوط مترو از آن عبور كرده یا حفاری مترو در آن انجام شده این خطر وجود دارد كه البته ما اقدامات لازم را دراین زمینه انجام داده ایم و با پیمانكاران نیز هماهنگی لازم را انجام خواهیم داد.
راه اندازی اپلیكیشن شهر آماده برای تشخیص نقاط امن تهران
وی به راه اندازی اپلیكیشنی تحت عنوان شهر آماده نیز اشاره نمود و اظهار داشت: این نرم افزار كه بر روی تلفن های همراه نصب می شود می تواند نقاط امن تهران را در زمان بحران مشخص كرده و خدمات متنوعی از آموزش تا خدمات ایمنی را به شهروندان عرضه خواهد كرد.
كرمی محمدی با اشاره به اجرای طرح مدرسه آماده نیز اظهار داشت: از نصف مدارسی كه تابحال در اجرای این طرح در تهران مورد بررسی قرار گرفتند حدود ۳۰ درصدشان ناایمن بوده است البته بزودی از ۱۶ دی ماه فاز بعدی این طرح شروع شده و با هماهنگی های انجام شده اجرای این طرح در دیگر استانها نیز صورت خواهد گرفت.
كرمی محمدی با اشاره به سیستم راههای اضطراری پایتخت اظهار نمود: سیستم راه اضطراری اولویتی است كه برای سال آینده در نظر گرفته ایم و ما در تلاش هستیم تا هر چه زودتر دو اتوبان همت و چمران را بعنوان راه اضطراری در زمان زلزله و بحران انتخاب نماییم. تردد در این راهها در زمان بحران تنها برای خودرو های امدادی ممكنست و دیگر مردم حق عبور از آنرا ندارند.
وی در مورد همكاریهای مشترك ایران و جایكای ژاپن نیز اظهار داشت: قبل از سفر آقای روحانی به ژاپن در مكاتبه با وزارت امور خارجه خواستیم كه زلزله تهران نیز در مسافرت آقای رئیس جمهور مورد توجه قرار بگیرد كه البته نمی دانیم كه در این سفر این موارد مطرح شده یا خیر؟
كرمی محمدی در پاسخ به پرسشی در خصوص این كه كدام نقطه از تهران در مقابل زلزله امن است، اظهار نمود: تهران بر روی یك پهنه گسلی واقع شده است و این یعنی هیچ جای امنی وجود ندارد مگر این كه ساخت و ساز امن انجام شده باشد. البته دو گسل مهم مشا در شمال تهران و ری در جنوب تهران جزو گسل های فعال محسوب می شوند كه ما هر گونه ساخت و ساز روی حریم گسل ها را ممنوع كرده ایم. ما متاسفانه در گذشته و تا همین ۳۰ سال پیش ساختمانی داشته ایم كه پی آن روی گسل بنا شده است.




منبع:

1398/10/02
23:57:17
5.0 / 5
4232
تگهای خبر: آموزش , پایتخت , خدمات , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری