جانی باردیگر برای هنر زری بافی در روستای بسك

جانی باردیگر برای هنر زری بافی در روستای بسك

به گزارش فقط سفر هنرجویان روستای ملی ابریشم كشی «بسك» كه آموزش زری بافی دیده بودند، هم اكنون با تنها نمونه دستگاه زری بافی استان خراسان رضوی مشغول به تولید پارچه نفیس زربفت اند.


به گزارش فقط سفر به نقل از ایسنا و به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سیدعبدالمجید شریف زاده ـ رئیس گروه پژوهشی هنرهای سنتی پژوهشگاه ـ با بیان این خبر اظهار نمود: روستای بسك از توابع بخش بایگ شهرستان سبزوار استان خراسان رضوی بعنوان اولین روستای ملی صنایع دستی كشور در حرفه ابریشم كشی انتخاب گردید و الان مقدمات ثبت جهانی آن در حال پیگیری و انجام است.
او اضافه كرد: طی تفاهم نامه ای بین گروه پژوهشی هنرهای سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با اداره كل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی سه نفر هنرجو برای یادگیری زری بافی از روستای ملی بسك به تهران آمده و در كارگاه زرفی بافی این مركز آموزش های لازم را جهت بافت و كار با دستگاه زری بافی آموختند.
شریف زاده تصریح كرد: همزمان اداره كل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی زیر نظر گروه پژوهشی هنرهای سنتی آغاز به ساخت یك دستگاه زری بافی با سیستم ژاكارد كرد. این دستگاه بعد از آماده شدن با تلاش كارشناسان زری بافی گروه پژوهشی در روستای یاد شده نصب و آماده بهره برداری شد.




به قول رئیس گروه پژوهشی هنرهای سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، هنرجویان آموزش دیده روستای بسك الان با تنها نمونه دستگاه زری بافی استان خراسان رضوی مشغول به تولید پارچه نفیس زربفت شده اند.
شریف زاده با اشاره به اینكه «پارچه زربفت از نخ طلا و ابریشم طبیعی بافته می شود و این دست بافته فاخر ریشه ای بیشتر از 2 هزار سال در ایران دارد»، اظهار داشت: این هنر الان در شهرهای تهران، كاشان، اصفهان، یزد، نوشهر، قائم شهر و روستای ملی بسك در استان خراسان رضوی با حمایت گروه پژوهشی هنرهای سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، انجام می شود.
چندی قبل مصطفی فاطمی، مدیر كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد به ایسنا اعلام نمود كه یكی از صنایعی كه كاملاً از بین رفته است، هنر زربافی است. این هنر كه ریشه آن به دوره صفویه باز می گردد، از تارهای مختلف ابریشم، طلا و نقره بافته می شود. در سال های اخیر تلاش شد تا این هنر احیا شود، اما به علت اینكه قیمت این پارچه به شدت گران است، بازار زیادی پیدا نكرد و در نتیجه تمایلی هم به تولید آن هم وجود نداشت؛ البته توانستیم دستگاه این هنر را احیا نماییم و مقدار كمی از آن پارچه را ببافیم تا اینكه صرفا هویت این هنر زنده نگه داشته شود.



1398/09/10
15:01:30
5.0 / 5
4056
تگهای خبر: آموزش , ثبت , دستگاه , شهر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری