مدیركل میراث فرهنگی استان:

هنرهای منسوخ شده سیستان و بلوچستان احیا شده اند

هنرهای منسوخ شده سیستان و بلوچستان احیا شده اند

فقط سفر: سیستان و بلوچستان یكی از مهمترین استان های كشور در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی شمرده می شود. استانی كه نیمی از جمعیت آن روستانشین هستند و كارگاه های خانگی و روستایی بخش اصلی تولیدات صنایع دستی آنرا تشكیل می دهد.


سوزن دوزی، خامه دوزی، سیاه دوزی، پرواز دوزی، سكه دوزی و آینه دوزی، حصیربافی، خولك بافی، سیس بافی، دودنی بافی، سفال گری، چادربافی، قالی بافی و... همچون هنرهای سنتی استان سیستان و بلوچستان است كه بعضی از آنها نیز سال هاست به دست فراموشی سپرده شده اند.
بااینكه مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان اعلام نموده است كه دیگر این استان هیچ هنر منسوخ شده ای ندارد و تمامی آنها در ماه های اخیر ایحا شده یا در حال احیا هستند.
علیرضا جلال زایی در گفت وگویی با ایسنا درباره برنامه های این سازمان در زمینه احیای هنرهای سنتی منسوخ شده، اظهار نمود كه دو هنر پارچه بافی (جومه بافی) و آهنگ گری (چلنگری) از هنرهای منسوخ شده سیستان و بلوچستان هستند كه در حدود سه ماه اخیر احیا شده و همچنان نیز در حال احیا هستند. بطور كلی تلاش ما بر این بوده است كه حتی هنرهایی كه شاید طرفداران چندانی هم ندارند را احیا نماییم و الان می توان اظهار داشت كه در سیستان و بلوچستان هیچ هنر منسوخ شده ای وجود ندارد.
او اشاره كرد: همین طور روستانشینی نیمی از استان سیستان و بلوچستان (۵۱ درصد) سبب شده است كه صنایع دستی در این استان رونق داشته باشد. الان بیشتر بانوان این استان در صنایع دستی و خصوصاً در حوزه های سوزن دوزی و خامه دوزی كار می كنند.
مدیركل میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان همین طور تصریح كرد: به منظور بهبود شرایط هنرمندان و صنعت گران استان، وضعیت بیمه صندوق روستاییان و عشایر را تا آخر سال ۹۸ پیگیری كرده ایم تا در صورتی دولت تامین اعتبار شود، بیمه تامین اجتماعی آنها درست شود. همین طور طرح درجه بندی كارگاه های فعال نیز در دست اقدام است.
او اضافه كرد: با آموزش و پرورش نیز به توافق رسیده ایم كه بتوانیم مجموعه ای را تحت عنوان هنرستان صنایع دستی در استان راه اندازی نماییم. هم اكنون اقدامات اولیه انجام شده، كلاس ها در حال برگزاری است و از مهرماه مقرر است به صورت آزمایشی این كار صورت گیرد.
جلال زایی در ادامه اعلام نموده كه نمایشگاه ملی صنایع دستی از اول تا ششم دی ماه به میزبانی زاهدان و در محل نمایشگاه دائمی حدودا با حضور ۱۵۰ تا ۱۷۰ غرفه انجام می شود.
مدیركل میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان همین طور فراهم كردن تسهیلات مشاغل خانگی به هنرمندان فعال، تسهیلات روستایی به كارگاه های فعال، شناسایی صنعت گران برای اعلام آمار مشخص و دقیق از تعداد هنرمندان و صنعت گران، برگزاری دوره های آموزشی را از برنامه های این سازمان به منظور سامان دهی شرایط صنایع دستی استان برشمرد.




منبع:

1398/08/02
23:56:39
5.0 / 5
4350
تگهای خبر: آزمایش , آموزش , صنایع دستی , گردشگری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری