ایسنا در روستا؛

اهالی روستایی در مازندران كه امنیت جانی ندارند

اهالی روستایی در مازندران كه امنیت جانی ندارند

به گزارش فقط سفر روستایی است كه شمال، غرب و شرق آن، به چشم انداز زیبا و بی نظیر پارك جنگلی نور ختم می شود اما مردم آن احساس امنیت و آرامش نمی كنند.


این روستا، نمادی از یك روستای تلفیق شده با سنت و مدرنیته است، روستایی كه در آن هنوز بوی یك زندگی ساده روستایی را می دهد و در كنار آن، ورود سرمایه گذاران آنرا به روستای مدرن تبدیل نموده است.
افراسیاب كلا، روستایی با وسعت ۲۳۰ هكتار در بخش مركزی شهرستان نور قرار دارد؛ می تواند دقیقاً همان روستایی باشد كه در آن به آسانی پروژه گردشگری در مزرعه را معنا كرد، پروژه ای كه در آن هم، صنعت گردشگری رونق یابد و هم مباحث كشاورزی.
منتهی شدن به پارك جنگلی نور، یكی از بزرگترین پارك های جنگلی خاورمیانه، بر زیبایی این روستا افزوده است، روستایی با درختان بی نظیر و اراضی شالیزاری برنج، روستایی كه در آن بوی زندگی می دهد.
افراسیاب كلا روستایی از بخش مركزی شهرستان نور است كه حدود ۴ كیلومتر با مركز شهر فاصله دارد. ۵۷۸ نفر جمعیت دارد كه حدود ۱۸۷ خانوار در آن سكونت دائم دارند و حدود ۱۴۷ خانوار هم بعنوان خانه دوم از آن استفاده می نمایند.

با وجود فرصت ها و مزیت های فراوانی كه این روستا در بخش گردشگری و كشاورزی دارد، افراسیاب كلا با مشكلات زیادی دست و پنجه نرم می كند. به قول اعضای شورای اسلامی و دهیار این روستا، یكی از بزرگترین و اصلی ترین مشكلی كه مردم افراسیاب كلا را درگیر كرده است، تعهد نداشتن صاحبان مجتمع تفریحی توریستی "دشت نور" است این در شرایطی است كه مدیر این مجتمع، ضمن پذیرش این مشكل، آنرا منوط به شرایط اقتصادی كشور می داند و البته خیلی از اعضای شورا آنرا هم نمی پذیرد.
ماجرا از آن مقرر است كه با ورود یك سرمایه گذار به این روستا، قرار شد تا در ازای تغییر كاربری اراضی شالیزاری سه روستا برای راه اندازی این مجتمع، دشت نور هم تعهداتی را به انجام برساند كه گویا در به انجام رساندن این تعهدات به صورت كامل موفق نبوده است و این امر آغاز یك چالش بزرگ میان اعضای شورا و دهیار روستا با سرمایه گذاران این مجتمع است.
به قول اعضای شورای اسلامی روستای افراسیاب كلا، هیچ فرد یا گروهی با ورود سرمایه گذار برای عمران و آبادی روستای خود مخالف نیست و از آنها استقبال هم می شود اما زمانی كه این ورود، به جای منفعت، برای اهالی روستا، ضررهایی را به دنبال داشته باشد، درست نیست و باید به دنبال احقاق حق مردم بود.
امنیت نداشتن اهالی در عبور و مرور!
داریوش محمودی عضو شورای اسلامی روستای افراسیاب كلا نور، در این زمینه و در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: جاده افراسیاب كلا در سال ۱۳۸۳ با هزینه اهالی روستا و بدون حمایت مسئولان وقت اسفالت شد اما راه اندازی مجتمع تفریحی توریستی دشت نور با مجوز سازمان گردشگری مشكلات زیادی را به وجود آورد.
وی خاطرنشان كرد: در خیلی از روزها بخصوص در روزهای تعطیل و روزهای پایانی هفته، تریلی های حمل مصالح این مجتمع، از جاده و پل راه اندازی شده در این روستا، عبور می كنند و اهالی روستا كه در این راه رفت و آمد می كنند ناچار می شوند وارد شانه های خاكی شوند كه این امر امنیت آنها را به خطر انداخته است.
عضو شورای اسلامی روستای افراسیاب كلا نور اشاره كرد: مردم و مسئولان این روستا مخالف وجود سرمایه گذار نیستند و تا زمانی كه جان اهالی این روستا در خطر نباشد همیشه از بخش خصوصی حمایت می كنند.
*آب بندان روستای افراسیاب كلا یا دریاچه دشت نور!؟
محمودی در ادامه به مشكلات پیش آمده در مورد آب بندان این روستا، اشاره و اظهار نمود: آب بندان موجود در روستا متعلق به كشاورزان افراسیاب كلا است اما متأسفانه به نام دریاچه دشت نور در درگاه اطلاع رسانی خود به ثبت رسانده اند.
این عضو شورای روستای افراسیاب كلا در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به اینكه با وصف عدم اجرای تعهدات قبلی، دست از آب بندان این روستا نمی كشند و خواهان تمدید قرار داد هستند، اظهار داشت: سوال اینجا است زمانی كه تعهدات قبلی اجرایی نشده، چگونه خواهان تمدید قرار داد هستند و چه ضمانتی برای اجرای تعهدات قدیمی و سایر قراردادهای احتمالی جدید وجود دارد.
وی با اشاره به اینكه چرا بعضی از مسئولان می خواهند شورا را مجاب كنند كه قرارداد با این مجتمع را تمدید كنند، اظهار نمود: روستای افراسیاب كلا مالك آب بندان است و كشاورزان این روستا به هیچ عنوان راضی به اجاره آن به مجتمع خصوصی نیستند.
این عضو شورای روستای افراسیاب كلا با اشاره به برخی مشكلات دیگر این روستا نیز، خاطرنشان كرد: نحوه و زمان جمع آوری پسماند و زباله و همینطور انباشت آن و رها بودن دام در سطح روستا برخی دیگر از مشكلات افراسیاب كلا است.
*ضرورت تعریض جاده روستای افراسیاب كلا
علی اصغر محمدی دهیار روستای افراسیاب كلا هم در گفتگو با ایسنا مازندران با اشاره به اینكه دهیاری درسال ۱۳۸۶ و دوره سوم شورا تأسیس شده است، اظهار نمود: اقدامات عمرانی روستا با عنایت به مشكل اهالی با اداره اوقاف و كاهش جمعیت به سبب كمبود درآمد روستا، پایین آمده است.
دهیار روستای افراسیاب كلا با اشاره به اینكه یكی از اشكالات اساسی این روستا از لحاظ زیرساختی است، اشاره كرد: جاده دسترسی روستا بر مبنای میزان جمعیت موجود در آن بوده است اما با با راه اندازی مجتمع تفریحی و توریستی دشت نور و تردد كامیون ها و تریلی های بزرگ جهت حمل بار از بین رفته و پاسخگو نیست و امنیت اهالی به خطر افتاده است.
*آب بندان حق مردم روستا
محمدی با اشاره به اینكه تنها منبعی كه می توان بعنوان منبع درآمد پایدار روستا از آن نام برد، آب بندان است، اظهار داشت: آب بندان روستا در اختیار روستا قرار دارد اما به شكلی در اختیار دشت نور قرار دادند و یا اینكه این مجتمع در اختیار گرفته است، این در شرایطی است كه اگر از طریق قانونی این مورد پیگیری شود اساساً منافع حاصل از آن باید به این روستا برسد.
وی ادامه داد: در راه اندازی این آب بندان قدیمی، از منابع دولتی استفاده نشده است و حدود دو هكتار آنرا اهالی روستا بوجود آورده اند.
تعهدات مجتمع دشت نور چه بوده است؟
نعمت گرجی، مدیر مجتمع تفریحی توریستی دشت نور هم در گفتگو با ایسنا در مورد ادعای اعضای شورا و دهیار روستای افراسیاب كلاً، در پاسخ به این سوال كه این مجتمع چه تعهداتی را باید به انجام می رساند، اظهار نمود: در مورد قرارد داد آب بندان مجتمع تفریحی توریستی دشت نور موظف شد در مقابل اجاره آن از اهالی روستا، اقدامات عمرانی در جهت توسعه روستا همانگونه كه در متن قرارداد آمده بود را انجام دهد.
وی با اشاره به اینكه لایروبی جوی كشاورزی، حفر چند حلقه چاه بر روی آب بندان و آسفالت روستا همچون مواردی بود كه در قرارداد آمده است، خاطرنشان كرد: لایروبی جوی كشاورزی همه ساله انجام می شود و علاوه بر حفر چاه هایی كه در قرارداد عنوان شده بود در دو سمت شرق و غرب این جوی ها، به منظور بازدهی بیشتر چاه حفر شد.
مدیر مجتمع تفریحی توریستی دشت نور اضافه كرد: از ۲۱ هزار مترمربع آسفالتی كه مجتمع دشت نور موظف به اجرای آن بود، ۱۱ هزار مترمربع، انجام و باقیمانده آن به سبب مشكلات اقتصادی كشور و طبیعتاً این مجتمع، صورت نگرفت اما صورت خواهد گرفت.
لیستی كه مورد قبول اعضای شورای روستا قرار نگرفت
گرجی افزود: بعد از اتمام قرارداد دو جلسه با حضور فرماندار، اعضای شورا و مالك مجتمع دشت نور برگزار گردید و به پیشنهاد بخشدار بخش مركزی لیستی ۸۰۰ میلیون تومانی متشكل از فعالیت های عمرانی شامل آسفالت كوچه های روستا، تعریض جاده و لایروبی آب بندان به مالك این مجتمع داده شد و مورد موافقت وی قرار گرفت اما متأسفانه دو تن از اعضای شورا جلسه را ترك كردند.
وی در پاسخ به این سوال كه زمان تقبل این مبلغ از جانب مالك دشت نور، قبل از اتمام قرارداد بوده یا بعد از آن، اظهار داشت: این تقبل هزینه، بعد از اتمام قرار داد بوده است.
دستور بخشدار؛ دلیل اصلی تقبل سرمایه گذار دشت نور برای اقدامات جدید
گرجی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا كه چرا به تعهدات باقی مانده عمل نشد و اقداماتی جدید پذیرفته شد، اظهار داشت: با عنایت به وضعیت اقتصادی، به دستور بخشدار بخش مركزی شهرستان نور برای كمك به عمران و آبادانی بیشتر روستا انجام گرفته است و این امر زیركی بخشدار را می رساند.
وی اظهار داشت: در زمان حضورم در شورای روستا، آب بندانی در افراسیاب كلا وجود نداشت كه با كمك افرادی چون مختار محمدی و حسین رنجبر و هزینه سرمایه گذار مجتمع دشت آب بندانی ایجاد كردیم. در آن زمان كشاورزان روستا، از موتور پمپ برای تهیه آب كشاورزی استفاده می كردند و با وجود آمدن این آب بندان روستا رو به آبادانی گذاشت.
متولی آب بندان؛ اداره آب است
مدیر مجتمع تفریحی توریستی دشت نور با تاكید به اینكه امور آب متولی آب و آب بندان و آن هم تا آخرین قطره متعلق به كشاورزان است، خاطرنشان كرد: آب بندان این روستا با هزینه دشت نور راه اندازی شد و هم اكنون هم كشاورزان از آب آن استفاده می نمایند و مجتمع دشت نور از زیبایی آن بهره برداری می كند.
ایشان سپس به اقدام های دیگر این مجتمع در سطح روستا، اشاره و اشاره كرد: تعویض حدود ۱۲۰۰ متر تیرهای برق و سیم های فشار قوی، تیرهای كوچك جهت روشنایی، كمك در بازسازی پل قدیمی و فرسوده داخل روستا، بازسازی و تعریض پل ورودی افراسیاب كلاً كه در اثر سیل تخریب شده بود، و انجام ۱۱۵۰ مترمربع شانه خاكی از گنج یاب به سمت این روستا، بخشی از عملكرد این مجتمع در افراسیاب كلاً بوده است.
گرجی خواهان همكاری بیشتر شورا با مجتمع تفریحی توریستی دشت نور شد و خاطرنشان كرد: مردم افراسیاب كلا با اعتماد به صاحب این مجتمع حتماً از ظرفیت و پتاسیل آن بهره مند خواهند شد.
به اساس این گزارش، ایسنا مازندران آمادگی دارد تا پاسخ مسئولان شهرستان نور در مورد موارد مطرح شده را در چارچوب گفتگو منتشر كند.
گزارش از زینب تذكاری و سارا ربیعی، خبرنگاران ایسنا




1397/11/30
14:19:53
5.0 / 5
4460
تگهای خبر: توریست , ثبت , شهر , طبیعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری