امكان دسترسی پژوهشگران به اطلاعات یك مركز

امكان دسترسی پژوهشگران به اطلاعات یك مركز

به گزارش فقط سفر رییس مركز اسناد و كتابخانه پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری خبر داد: پایگاه اطلاعاتی «آذرسا» امكان دسترسی به بیشتر از ۸۰ هزار ركورد را در مركز اسناد و كتابخانه پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برای پژوهشگران فراهم می آورد.



به گزارش فقط سفر به نقل از ایسنا، فریبا فرزام در دومین روز از همایش هفته پژوهش كه در پژوهشگاه میراث فرهنگی در حال برگزاری است، نشانی این پایگاه اطلاع رسانی را « lib.richt.ir » معرفی نمود و اضافه كرد: در این پایگاه اطلاع رسانی امكان دسترسی به كتاب های فارسی، لاتین، مقالات، گزارش ها، مواد دیداری شنیداری و دیگر منابع وجود دارد.

او اظهار داشت: اسناد بعنوان بخشی از یادواره های مشترك مردم جهان، نقش مهمی در حفظ هویت ملی، دینی و فرهنگی گذشته و حال دارد بنابراین آرشیوها را پلی میان گذشته و آینده می دانیم.

وی یكی از خصوصیت های مهم در آرشیوها را سازمان یافتگی آن دانست و اضافه كرد: آرشیو بر اثر فعالیت و كار سازمان ها یا افراد بوجود آمده و رشد و توسعه می یابد، اما آرشیو تنها برای نگهداری اسناد قدیمی و تاریخی نیست بلكه اسنادی كه در زمان حال و آینده هم به وجود می آید و به نحوی ارزش نگهداری دائم پیدا می كنند، منابع آرشیوی تلقی می شوند.

فرزام، آرشیوها را دارای كاركردها و وظایف مهمی مانند حفظ و نگهداری اسناد دانست و افزود: مركز اسناد پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از مراكز آرشیوی با وظایف ملی در كشور است كه در جهت فعالیت های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و به منظور عرضه خدمات به پژوهشگران و علاقمندان، فعالیت می كند.

به گفته رییس مركز اسناد و كتابخانه پژوهشگاه، این مركز با گردآوری انواع مدارك مانند منابع چاپی و غیرچاپی در زمینه های باستان شناسی، مرمت، معماری و شهرسازی، مردم شناسی، زبان و گویش، موزه داری، هنر، گردشگری، ایران شناسی و دیگر شاخه های در رابطه با میراث فرهنگی به زبان های فارسی، لاتین و عربی فعالیت دارد.

او با اشاره به اینكه مركز اسناد و كتابخانه در قالب تشكیلات پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، یكی از مدیریت های معاونت پژوهشی است، اضافه كرد: این مركز كه در گذشته با عنوان مركز اسناد و مدارك میراث فرهنگی در حوزه معاونت پژوهشی سازمان میراث فرهنگی كشور فعالیت می كرد، همزمان با تغییرات تشكیلاتی این سازمان در سال ۱۳۸۲ و تشكیل پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در سال ۱۳۸۳، با عنوان جدید مركز اسناد و كتابخانه در زیرمجموعه این پژوهشگاه به كار خود ادامه داد.

وی تصریح كرد: هسته اولیه منابع این مركز از انتقال منابع موجود در سازمان ها و مراكزی كه سازمان میراث فرهنگی كشور از ادغام آنها تشكیل شده، به وجود آمده است.

به گفته فرزام، موضوعات اصلی منابع اطلاعاتی موجود در این مركز با تنوع شكلی قابل توجه شامل كتاب، نشریه، گزارش، عكس، فیلم، نقشه و بسیاری انواع شكلی دیگر به مرور زمان به تمام موضوعات در رابطه با میراث فرهنگی، هنرهای سنتی و گردشگری توسعه یافته است.

او زبان اصلی منابع این مركز را فارسی بیان كرد و اضافه كرد: با این وجود كتاب، نشریه و دیگر مدارك هم به زبان های انگلیسی، فرانسه، آلمانی و سایر زبان ها گردآوری شده و پایگاه اطلاعاتی آذرسا امكان دسترسی به اطلاعات منابع موجود در این مركز را برای پژوهشگران فراهم می آورد كه مراحل استفاده از آن در بخش فراخوان سایت پژوهشگاه (richt.ir) موجود است.

وی ساماندهی و نظافت مخازن مركز اسناد، وضعیت ورودی مركز اسناد بعد از انتقال مدارك میراث استان تهران، قرائت خانه پس از ساماندهی اسناد، آماده سازی انبار جدید، ساماندهی تابلوهای نمایشگاهی، ساماندهی گزارش ها، پایش محیطی مركز اسناد و كتابخانه، نقشه های بناهای تاریخی، عكس ها، نگاتیو، تهیه لیست و آمار منابع دیجیتال موجود در مركز اسناد را بخشی از این فعالیت ها اعلام نمود.

رییس مركز اسناد و كتابخانه پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در ادامه با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در كتابخانه پژوهشگاه، آماده سازی انبار جدید، ساماندهی ۳۵۰ تابلوی نمایشگاهی، بهبود فضای كار و تولید قرائت خانه برای ارائه خدمات آرشیوی، پایش شرایط محیطی، آماده سازی ۲۴۰۰گزارش از مدارك میراث فرهنگی و قفسه خوانی موجودی كتابخانه را از فعالیت های سال قبل این مركز اعلام نمود.




1397/09/26
14:54:00
5.0 / 5
4418
تگهای خبر: خدمات , شهر , صنایع دستی , فضا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری