احیای كاربری اقتصادی اولویت اصلی در مرمت بازار تاریخی اراك

احیای كاربری اقتصادی اولویت اصلی در مرمت بازار تاریخی اراك

فقط سفر: معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مركزی اظهار داشت: احیای كاربری اقتصادی اولویت اصلی در مرمت بازار تاریخی اراك است.


به گزارش فقط سفر به نقل از ایسنا، مهدی زندیه وكیلی در جلسه كمیته فنی مرمت بازار اراك با تاكید بر اینكه بازار اراك باید به بازاری فاخر و با حفظ اصالت تبدیل گردد، بیان كرد: بازار تاریخی اراك این ظرفیت را دارد كه با مرمت مناسب كاركرد اقتصادی خویش را احیا كند و حتی جایگزینی برای مجتمع های تجاری سطح شهر و انتخاب اول شهروندان شود.
وی خاطرنشان كرد: برای بررسی پیشرفت مرمت و كار بازار اراك جلسات به صورت مكرر برگزار می گردد و این كمیته مسئولیت نظارت بر روند كار را دارد و برای هدایت امور، مشاورانی به خدمت گرفته شده است تا طرح ها با هماهنگی پیش برود و خوشبختانه كار در روند اصلی خود قرار گرفته و امور با اسلوب صحیح ادامه می یابد.
زندیه وكیلی با اشاره به اینكه به نظر می آید تا به امروز اقدامات انجام شده پراكنده بوده است كه اصول درستی هم نداشته است، اضافه كرد: امید است در آینده با مطالعات مشاور و اقدامات اجرایی مناسب روند خوبی برای بازار اراك بعنوان یكی از داشته های بكر استان پیگیری شود.
وی با اشاره به اینكه در سال های گذشته بواسطه مرمت های میراث فرهنگی كف راسته بازار بالا آماده است و حتی تمایل بر پایین بردن كف وجود دارد، اضافه كرد: خواسته ما از مشاوران طرح مرمت بازار، نگاهی جامع به بازار و پیرامون این اثر تاریخی است تا ارزش افزوده و جذب مخاطب و توریست را به دنبال داشته باشد و شاید لازم باشد كه تمركز كار بر برخی سراها كه دچار تخریب شده اند صورت گیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مركزی بیان كرد: در كنار توسعه و مناسب سازی راسته بازار باید كاربری كاروانسراها، گذرها و سراهای بازار هم احیا شود، خواسته ما از مطالعات مشاور احیای كاربری بازار است چراكه بازار در گذشته محور تمامی تحولات اقتصادی شهر اراك بوده است و هم اكنون اولویت اصلی ما احیای كاربری اقتصادی این مجموعه است.
وی تصریح كرد: مرمت بازار بدون توجه به پیرامون آن و بافت تاریخی اطراف ممكن نیست. باید در اقدامات و مطالعات همه جوانب در نظر گرفته شود و حتی با عنایت به جاذبه گردشگری این مجموعه می توان واحدهای اقامتی در پیرامون و منازل تاریخی اطراف بازار تولید كرد و برای حمام موجود در بازار كاربری مناسب تعریف شود.
زندیه وكیلی افزود: در مرمت و كف سازی ها باید هماهنگی راسته بازار با كف گذرها و سراها رعایت شود و سنگی مناسب با تردد این مجموعه و اصالت بازار انتخاب شود، برای سال جاری مبلغ 600 میلیون تومان توسط راه وشهرسازی برای مرمت بازار در نظرگرفته شده است كه تابحال 150 میلیون تومان آن جذب شده است و برای كف سازی گذر آقاضیاءالدین، سپهداری و گذر لوتی هاشم هزینه خواهد شد.
به گزارش فقط سفر به نقل از ایسنا، در این جلسه مشاوران طرح روند اقدامات و مطالعات انجام شده در گذرهای بازار، سراها، بافت تاریخی را عرضه كردند.



1397/08/01
21:45:08
5.0 / 5
4215
تگهای خبر: توریست , شهر , گردشگری , میراث
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری