دوازدهمین همایش خلیج فارس به پایان رسید

دوازدهمین همایش خلیج فارس به پایان رسید

فقط سفر: «خلیج فارس بعنوان یكی از مهم ترین و پرآوازه ترین دریاهای جهان همچون مواریث مادی و معنوی ایران و خاستگاه های تمدن مشرق زمین است كه در قرن ها محملی برای ارتباطات بین فرهنگی و صلح محور بوده است.»


به گزارش فقط سفر به نقل از ایسنا، دوازدهمین همایش ملی علمی، فرهنگی خلیج فارس سه شنبه شب (۱۱ اردیبهشت) با قرائت بیانیه ای پایان یافت.
این همایش به مدت یك روز در دانشگاه خلیج فارس بوشهر با حضور كارشناسان متخصص حوزه خلیج فارس و چند پنل تخصصی با موضوعات در رابطه با خلیج فارس برگزار گردید.
در بیانیه پایانی این همایش آمده است: گردهمایی علمی و فرهنگی و موضوعات مهم مربوط به جای جای سرزمین پرشكوه و پرافتخار ایران اسلامی فرصت مناسبی را فراهم می آورد تا صاحب نظران، دانشگاهیان و علاقه مندان این آب و خاك با نگاه به چشم اندازهای درخشان پیش رو، راه را برای شناخت این مرز پرگهر و میل به توسعه همه جانبه آن فراهم نمایند.
خلیج فارس بعنوان یكی از مهم ترین و پرآوازه ترین دریاهای جهان همچون مواریث مادی و معنوی ایران و خاستگاه های تمدن مشرق زمین به حساب می آید كه طی قرن ها محملی برای ارتباطات بین فرهنگی و صلح محور بوده و اهمیت پرداخت درست و علمی این مورد در محافل و مجامع دانشگاهی بیش از پیش آشكار است.
خلیج فارس مهد تمدن ایرانی، اسلامی و عرصه تعاملات گسترده سیاسی و اقتصادی می باشد و نقشی تعیین كننده و سازنده در تنظیم و توسعه روابط فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی و تجاری ملل مختلف جهان با ایرانی ها داشته و دارد و لزوم پاسداری از این میراث مهم جهانی را كه عملكردی ملی، منطقه ای و جهانی دارد، آشكار می كند.
خلیج فارس برای ایرانی ها تنها یك پهنه آبی شناخته شده با كاركردهای تجاری و اقتصادی نیست بلكه میراث باشكوه فرهنگی و تمدنی است كه همه ایرانی ها از بن جان دل در گروی پاسداری آن دارند و جعل این نام تاریخی از سیاست های ناپخته و خصمانه ای مایه می گیرد كه تلاش خویش را بر واگرایی هر چه بیشتر كشورهای حوزه خلیج فارس معطوف كرده اند و صد البته این تلاش های ضد تاریخی و ضد فرهنگی كور ره به جایی نخواهد برد؛ چون كه بده وبستان های سیاه، كوتاه برد و كوتاه مدت سیاسی را توان هماوردی با تاریخ و فرهنگی كه چنان خورشید تابان عیان است، نیست. ما بر آنیم كه خلیج فارس باید خلیج دوستی های مداوم و همكاری های پایدار باشد.
روز ملی خلیج فارس فرصتی است تا آحاد جامعه ایرانی جایگاه تاریخی خلیج فارس و سهم كنونی آن در مناسبات جهانی را بازشناسند و با كاربست تدبیر و مسئولیت پذیری فرهنگی در قبال تعدی به داشته های تاریخی ایرانی ها و با نگاه به تاریخ پرشكوه آن سهمی شایسته در ساختن ایرانی آباد، توسعه یافته و قدرتمند ایفا كنند.»
در بخش دوم این همایش چند پنل تخصصی برگزار گردید. پنل تخصصی «گردشگری و ابعاد تاریخی فرهنگی اجتماعی خلیج فارس» مقالاتی با مبحث گردشگری و صلح جهانی، ارزیابی توسعه گردشگری دفاع مقدس در قالب مولفه های توسعه پایوار، بررسی نقش بنادر خوزستان در شكوفایی اقتصاد خلیج فارس در دوره ساسانی، طبقه بندی نقوش سفالینه های منقوش دوران اسلامی جزیره فشم، بررسی تأثیر بهره مندی از توانمندی جوانان نخبه بومی در توسعه گردشگری و تحلیل وضعیت الزامات گردشگری جزایر خلیج فارس عرضه شدند.
در دومین پنل تخصصی با مبحث «ابعاد سیاسی، امنیتی، راهبردی و زیست محیطی خلیج فارس» هم مقالاتی با موضوعاتی چون اكوتوریسم، نگاهی نویت در صنعت گردشگری منطقه ساحلی خلیج فارس، ژئوپلتیك گردشگری راهبردی در توسعه گردشگری و همگرایی كشورهای جهان اسلام با محوریت توسعه گردشگری در سواحل خلیج فارس، گردشگری بامداد و همگرایی منطقه ای در كشورهای حاشیه خلیج فارس و سندشناسی و پژوهش تاریخ خلیج فارس توسط متخصصان این حوزه ها عرضه شدند.
همینطور در انتها این همایش تمبر یادبود دوازدهمین همایش بین المللی خلیج فارس با حضور علی اصغر مونسان، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، آیت الله صفایی بوشهری، نماینده ولی فقیه و امام جمعه بوشهر، عبدالكریم گراوند استاندار بوشهر و جمعی از مسئولان ملی و استانی رونمایی گردید.
كتاب مجموعه مقالات و كتاب دكتر مشایخی با مبحث خلیج فارس هم در این مراسم با حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری رونمایی گردید.



1397/02/12
14:40:29
5.0 / 5
4300
تگهای خبر: شهر , صنایع دستی , گردشگری , میراث
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری