انتقاد از افزایش بی صدای عوارض خروج

نماینده های مجلس دلشان برای گردشگری می سوزد؟!

نماینده های مجلس دلشان برای گردشگری می سوزد؟!

فقط سفر: رییس انجمن صفنی دفاتر خدمات مسافرتی ایران اظهار داشت: اگر نمایندگان مجلس دلشان برای گردشگری می سوزد پس چرا لایحه افزایش سه تا شش برابری عوارض خروج از كشور را مصوب كردند؟!


به گزارش فقط سفر به نقل از ایسنا، افزایش نرخ عوارض خروجی كه در زمان ابلاغ لایحه بودجه ۹۷ به مجلس جنجال های زیادی به پا كرد، هنگام تصویب در مجلس از قلم رسانه ها جا افتاد و با تاخیر و به شكلی ناقص نرخ آن تنها ۲۲۰ هزار تومان برای هر سفر خارجی اعلام گردید. درحالیكه سازمان امور مالیاتی اوایل این هفته آن هم میان همهمه گرانی ارز كه طیف وسیعی از اقشار جامعه درگیر آن شده بودند در بخشنامه ای مبحث عوارض خروج از كشور را بر مبنای قانون بودجه ۹۷ كل كشور ابلاغ نمود.
در این ابلاغ كه به مدیرعامل بانك ملی ایران خطاب شده، آمده است: «نظر به اینكه باعث قانون بودجه سال ۱۳۹۷ كل كشور، وجوه خروج از كشور مبحث ماده ۴۵ قانون مالیات بر ارزش افزوده برای هر مسافر از تمامی مرزهای كشور برای بار اول ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال (۲۲۰ هزار تومان)، بار دوم ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار ریال (۳۳۰ هزار تومان) و برای بار سوم به بعد ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال (۴۴۰ هزار تومان) و برای هر مسافر حج تمتع و حج عمره برای بار اول یك میلیون و ۱۰۰ هزار ریال (۱۱۰ هزار تومان)، بار دوم یك میلیون و ۶۵۰ هزار ریال (۱۶۵ هزار تومان) و بار سوم به بعد ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال (۲۲۰ هزار تومان) و عتبات عالیات از مرزهای هوایی ۳۷۵ هزار ریال (۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان) و از مرزهای زمینی و دریایی ۱۲۵ هزار ریال تعیین شده است، بنابراین خواهشمند است دستور فرمایید در اسرع وقت در اجرای قانون مذكور مراتب را به شعب آن بانك برای دریافت وجوه خروج از كشور برپایه مبالغ جدید در سال ۱۳۹۷ اعلام كنید.
مسافران مبحث تبصره ۴۵ قانون مالیات بر ارزش افزوده و زائران اربعین كه از تاریخ ۳ مهرماه ۹۷ تا ۲۲ آبان ماه ۹۷ از مرزهای زمینی به مقصد كشور عراق از كشور خارج می شوند از عوارض خروج معاف اند.»
حرمت الله رفیعی كه از مخالفان سرسخت افزایش نرخ عوارض خروجی بود، با اشاره به این بخشنامه كه همزمان با گرانی نرخ ارز در بازار و بررسی طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وزارتخانه در صحن علنی مجلس شده بود به ایسنا اظهار داشت: سوال من از نمایندگان ملت این است شما كه دغدغه گردشگری دارید و دلتان برای این صنعت می سوزد و می خواهید با تبدیل این سازمان به وزارتخانه آن را نجات دهید، چرا لایحه ای را مصوب كردید كه به ضرر صنعت گردشگری تمام می شود؟ چه مصوبه و بخشنامه یا آیین نامه ای وجود دارد كه گردشگری هم از این عوارض گران شده سهم می برد. مگر تاكنون گردشگری از این عوارض كه رقم كمی هم نبود، سهمی داشته كه حالا امیدوار باشد آن را تمام و كمال دریافت كند كه حالا ما از گران شدن آن خرسند باشیم.
او همینطور با طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وزارتخانه اعلام مخالفت كرد و با تاكید بر این كه بعنوان یك فعال گردشگری صرفا به بیان نظرات شخصی اش در این باره می پردازد، اظهار داشت: سوال ما از نمایندگان محترم مجلس این است با چه انگیزه ای می خواهند این سازمان را به وزارتخانه تبدیل كنند؟ این اتفاق فقط دسترسی بخش خصوصی را به مسؤولان كمتر می كند و مشكلات را پیچیده تر خواهد كرد، چون تشكیلات عریض و طویل فقط به مشغول تر شدن آقایان منجر می گردد و برای سرمایه گذاران و فعالان گردشگری دستاورد خوبی ندارد. این طرح در شرایط موجود اصلا به نفع صنعت گردشگری با این بدنه ضعیف سازمانی كه هنوز ساختار ناقصی دارد، نیست.
رفیعی ادامه داد: اگر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری وزارتخانه شود، لابی ها هم خاص تر می گردد. چند وقت پیش سه وزیر را استیضاح كردند، كدام یك به نتیجه رسید، درحالی كه مشكلات آن سه وزارتخانه محرز بود. این سازمان هم اگر وزارتخانه شود، فقط در دست انداز می افتد و سرنوشت بهتری رقم نمی خورد.



1397/01/24
15:09:06
5.0 / 5
4558
تگهای خبر: خدمات , صنایع دستی , گردشگری , مسافر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری