برگزاری نمایشگاه گردشگری جهان اسلام در تهران

برگزاری نمایشگاه گردشگری جهان اسلام در تهران

به گزارش فقط سفر اولین نمایشگاه گردشگری جهان اسلام (IWTE) از هفدهم تا بیستم خرداد ۱۴۰۱ در مجتمع نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار می گردد.


به گزارش خبرنگار گردشگری ایرنا، اولین نمایشگاه گردشگری جهان اسلام (IWTE) به هدف معرفی ظرفیت های گردشگری کشورهای جهان اسلام و تقویت ارتباط فعالان و کسب و کارهای این حوزه به مدت سه روز از ۱۷ تا ۲۰ خرداد ۱۴۰۱ در مجتمع نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار می گردد.
آزاده مستعانی دبیر اجرایی نمایشگاه گردشگری جهان اسلام روز سه شنبه - ششم اردیبهشت ۱۴۰۱- در نشست خبری این رویداد اظهار داشت: جمعیت یک میلیارد و هشتصد میلیون مسلمان نه تنها در کشورهای اسلامی بلکه برای کشورهای اروپایی هم بازار گردشگری جذابی به شمار می آید، کشورهای اسلامی با فرهنگ، آداب و مشترکات مذهبی امکان تعاملات بیشتری نسبت به سایر کشور های غیر اسلامی دارند، مشترکات ما به حدی است که در طول سفر در پهنه کشورهای اسلامی هیچگاه احساس غربت نخواهیم کرد. بر همین مبنا نمایشگاه گردشگری جهان اسلام با حمایت و همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شهرداری تهران، کمیسیون ملی آیسسکو در ایران، انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران، مجمتع نمایشگاهی شهر آفتاب، برنامه ریزی شده است.
وی اضافه کرد: در این رویداد فرصت نشست های تخصصی B۲B را برای همه فعالان از مجموعه هتل داران، دفاتر خدماتی و شرکتهای هواپیمایی که در کشورهای اسلامی فعال می باشند فراهم کردیم تا در کنار هم بتوانند در جلسات و مذاکرات مشترک فرصت های توسعه گردشگری در کشورهای خویش را تبادل کرده و تقویت نمایند. رایزنی هایی با ترکیه، پاکستان، عراق، تاجیکستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس و برخی از کشورهای آفریقایی انجام گرفته است و مقرر است نمایشگاه به صورت پاویون های اختصاصی برگزار گردد.
دبیر اجرایی نمایشگاه گردشگری جهان اسلام اظهار داشت: برای حضور و معرفی شهرهای مختلف کشورهای اسلامی که ظرفیت های گردشگری و جاذبه های فرهنگی و مذهبی آنها کمتر شناخته شده برنامه ریزی کردیم تا با هویت و نمادهای شاخص خود در این رویداد حضور داشته باشند. تلاش می نماییم در قالب این رویداد با حمایت شهرداری ها و سازمان های گردشگری کشورهای جهان اسلام هر ساله ۲ روز را با عنوان City day یا روز شهر در تقویم خود قرار دهند.
وی توضیح داد: در نمایشگاه این دوره در تهران مطابق برنامه ریزی های انجام شده در روز دوم یک شهر خارجی و در روز سوم یک شهر داخلی معرفی می شود. که هدف آن اختصاص دادن فضایی برای معرفی آن شهرها است که با ایجاد برنامه های متنوع در زمان نمایشگاه به فرآیند این معرفی کمک شایانی خواهد نمود. اردکان از ایران و شانلی اروفا از ترکیه که خصوصیت های فرهنگی تاریخی و مذهبی را در این دوره بعنوان نمونه انتخاب شده است.


مستعانی توضیح داد: دو شهر اردکان و شانلی اروفا با پشتوانه طرح مطالعاتی و نیازسنجی انتخاب شده، تلاش کردیم بخش های کمتر دیده شده را مطرح نماییم، البته ساری، قم و ورزنه هم برای معرفی در نمایشگاه مطرح بودند، اما اردکان را انتخاب کردیم تا جنبه های دیده نشده آنرا معرفی نماییم چونکه زیرساخت های خوبی دارد اما آنچنان که باید معرفی نشده است.
دبیر اجرایی نمایشگاه گردشگری جهان اسلام تصریح کرد: از چند ماه قبل از همه فعالان و ذی نفعان بخش خصوصی و دولتی صنعت توریسم داخلی دعوت کردیم در این رویداد حضور داشته باشند و از راه وزارت امورخارجه، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همینطور کمیسیون ملی آیسسکو در جمهوری اسلامی ایران از فعالان صنعت توریسم در کشورهای اسلامی دعوت کردیم.
وی افزود: این نمایشگاه در دو بخش داخلی و خارجی برگزار می شود. با عنایت به آنکه جذب کشورهای اسلامی در اولویت بود، اما از کشورهای دیگر که به کشورهای اسلامی توریست می فرستند هم دعوت کردیم. در نهایت هم برای معرفی شهرهای ایران بخش های تخصصی از گردشگری زیارت تا سلامت و پزشکی برنامه ریزی کردیم.


نمایشگاه گردشگری جهان اسلام فرصتی برای تقویت ارتباطات و همکاری ها
ایمان دهاقین دبیر فراکسیون گردشگری مجلس ضمن اشاره به اهمیت فرهنگی و اقتصادی صنعت توریسم تصریح کرد: باید اشتراکات فرهنگی ملت های مسلمان بخصوص کشورهای اسلامی و همسایه متمرکز شویم و صنعت توریسم را در ایران و منطقه توسعه دهیم.
وی تصریح کرد: باید به واسطه گردشگری ملت های مسلمان را بهم نزدیک نماییم مسیرتوسعه اقتصادی، اجتماعی و علمی از توسعه فرهنگی عبور می کنند و گردشگری می تواند این مسیر و روند را تسهیل کند. در حوزه گردشگری اسلامی، کشورهای مالزی و ترکیه در جهان اسلام الگوهای خوبی برای ما هستند و باید اشتراکات فرهنگی را در منطقه مطرح نماییم و آنرا گسترش دهیم.
دهاقین بازاریابی را چالش اصلی در جذب توریست از حوزه جهان اسلام عنوان نمود و اضافه کرد: این نمایشگاه فرصت مناسب می باشد تا ارتباطات همکاری را تقویت نماییم. در بودجه سال ۱۴۰۱ هم تبصره ای را در خصوص معافیت صد در صدی مالیاتی صنایع و کسب وکارهای اقتصادی برای تولید محتوا به زبان های خارجی تصویب شده است که می تواند به معرفی ایران و فرهنگ ایرانی در جهان کمک نماید و سرمایه گذاران و صنایع بزرگ حتی دانش بنیان ها به سمت صنعت توریسم جلب نماید.
وی تصریح کرد: جای ثابت گردشگری در بودجه سالانه خالی است و اصلاح و تقویت آن عزم دولت را می طلبد. امیدواریم در حوزه گردشگری شاهد تحولات خوبی باشیم. ما باید در کشورهایی حضور داشته باشیم که در آنها مزیت رقابتی داشته باشیم. ضمن آنکه گردشگری پسا کرونا در حوزه منطقه ای شکل می گیرد ما هم باید از الان بسترهای لازم برای توسعه گردشگری در کشورهای اسلامی را ریل گذاری نماییم.
دهاقین صنعت توریسم را یکی از محرک های چهارگانه ملی دانست خاطرنشان کرد: سال جاری برنامه توسعه هفتم باید تدوین شود برای یک برنامه میان مدت باید جایگاه گردشگری در برنامه های توسعه و اسناد بالادستی کشور ارتقا یابد. گردشگری و میراث فرهنگی در سند آمایش ملی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند؛ با نادیده گرفتن میراث فرهنگی در طرح های توسعه کشور شاهد انتقام گرفتن طبیعت هستیم، همین عوارض ریزگردها و فرونشست ها و سیلاب های محصول چنین نگاهی است.
معرفی میراث ناملموس جهان اسلام در نمایشگاه تهران
مسعود نوریان رئیس شورای شهر اردکان یزد در این جلسه به گستردگی و تنوع ظرفیت های گردشگری زیارتی، خوراک و فرهنگی در ایران و سایر کشورهای اسلامی اشاره نمود و اظهار داشت: نمونه های برجسته این تنوع وتکثر در اردکان یزد وجود دارد که این برای طراحی و عرضه بسته ای کامل از انواع گردشگری برای جذب گردشگری از سراسر ایران و حتی کشورهای اسلامی تبدیل نموده است.
نوریان به اهمیت نمایشگاه گردشگری جهان اسلام از بعد فرهنگی و تاریخی اشاره نمود و اظهار داشت: گردشگری خوراک و غذای حلال بخش بزرگی از گردشگری جهان اسلام است، میراث ملموس و آثار و ابنیه تاریخی در پهنه وسیع کشورهای اسلامی بی شمار و بسیار جذاب است، اما باید میراث ناملموس جهان اسلام را بعنوان آیین های مشترک همه اقوام و شهرهای منطقه در نظر بگیریم و در این نمایشگاه بر آن تمرکز نماییم.
وی اظهار داشت: اردکان یکی از شهرهایی است که در نمایشگاه گردشگری جهان اسلام معرفی می شود، اردکان شهر همزیستی مسالمت آمیز ادیان است. اردکان بعنوان مرکز تولید فرآورده های کنجدی بخشی از این مهم را در اختیار دارد. تمدن سازی از قنات ها تا رمل ها و بادگیرها تا آسمان کویر در اردکان مورد توجه است. در عین حال در حوزه صنایع دستی با معرفی کاربافی حضور خواهیم داشت. اما ما همیشه در معرفی اردکان کوتاهی کردیم.


گردشگری عامل تقویت وحدت امت اسلامی / ثبت ۱۰ میراث فرهنگی ایران در آیسسکو
عبدالکریم صادق دوست رئیس گروه کمیسیون ملی آیسسکو در جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: آیسسکو (سازمان جهانی اسلامی برای آموزش و پرورش، علوم و فرهنگ - ICESCO) در ساختار وزارت آموزش و پرورش و در سه حوزه آموزش، علوم و فرهنگ در محدوده کشورهای اسلامی فعالیت می کند؛ در ساختار فعالیت آیسسکو گردشگری در حوزه فرهنگ قرار دارد و می تواند به عامل مهم در تقویت وحدت امت اسلامی و آشنایی آنها با تاریخ و تمدن یکدیگر تبدیل گردد.
صادق دوست با اشاره به اینکه ۵۴ کشور اسلامی عضو ایسسکو هستند، اظهار داشت: کشورهای مسلمان فارغ ار تفاوت هایشان می توانند در حوزه های مختلف ارتباط و همکاری گسترده داشته باشند، این پهنه وسیع از شرق آسیا از مالزی و اندونزی شروع و تا غرب آفریقا گسترده شده و دین اسلام نقطه اشتراک ملت های همه آنها است.
رئیس گروه کمیسیون ملی آیسسکو در ایران تصریح کرد: تنوع ظرفیت و جاذبه های تاریخی تمدنی ثروت فرهنگی بالقوه جهان اسلام است که می تواند به ثروت بالفعل اقتصادی جهان اسلام تبدیل گردد و آیسسکو بر پایه همین ظرفیت ها و اشتراکات و با همه توان از توسعه گردشگری در جهان اسلام حمایت می کند.
صادق دوست اظهار داشت: تا کنون ۱۰ اثر میراث فرهنگی ایران در آیسسکو ثبت شده است، البته روند ثبت آثار برخلاف ثبت جهانی یونسکو بسیار آسان است. این سازمان در دوران کرونا به برای نگهداری و محافظت از میراث فرهنگی کشورهای اسلامی هم توجه خاصی داشت، به صورتی که در دوسال کرونا بیشتر از یک میلیون دلار برای محافظت از میراث فرهنگی هزینه کرده است.
وی تصریح کرد: باید تلاش نماییم ایران را بعنوان محور گردشگری جهان اسلام معرفی شود و نمایشگاه گردشگری جهان اسلام گام مثبتی در رونق گردشگری در جهان اسلام خواهد بود و منافع همه اعضای آیسسکو در این نمایشگاه دیده شده است.


۷۰ درصد ابنیه تاریخی در جهان اسلام است
عباس تقدسی نژاد مدیرعامل مجمتع نمایشگاهی شهر آفتاب در این جلسه اظهار داشت: ۷۰ درصد ابنیه تاریخی در جهان اسلام است اما ۸۰ درصد بهره برداری از صنعت توریسم توسط کشورهای صنعتی و پیشرفته انجام می شود باید؛ تلاش نماییم سالانه چندین نمایشگاه گردشگری در جهان اسلام برگزار گردد. حتی گردشگری مجازی با استفاده از تکنولوژی های نوین را هم باید راه اندازی نماییم.
مدیر عامل مجمتع نمایشگاهی شهر آفتاب اظهار داشت: همیشه انتقاداتی به مجموعه شهر آفتاب وجود دارد، که عمدتا در ارتباط با سالهای قبل و بخصوص مربوط نمایشگاه کتاب سال ۱۳۹۵ بود. درآن دوره با تجهیز فوری و بدون برنامه، سالن های موقت با سقف چادری راهاندازی کردند و با بارش باران آن اتفاقات افتاد که هنوز هم در افکار عمومی نقش بسته است.
وی اضافه کرد: ما در چند ماه گذشته دو نمایشگاه صنایع غذایی و هتل داری به خوبی برگزاری شد، از ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت هم نمایشگاه خودرو در شهر آفتاب برگزار می گردد که دعوت می کنم بازدید کنید و تغییرات و تمهیدات بوجود آمده را ارزیابی کنید.
برگزاری ۴۰ نمایشگاه در شهر آفتاب تا آخر سال
تقدسی نژاد اظهار داشت: به هر حال رقیبان هم در مخدوش کردن چهره آن هم اثر گذاشتند برای توسعه نمایشگاهی و غیرنمایشگاهی اقداماتی را انجام دادیم و الان برند نمایشگاه شهر آفتاب درحال اصلاح است، در شهر آفتاب ثابت می نماییم که مجموعه ای حرفه ای و آبرومند است. ۴۰ نمایشگاه برای سال ۱۴۰۱ برنامه ریزی کردیم.
وی اظهار داشت: باید سهم حضور و فعالیت سایر دستگاه ها در حوزه نمایشگاهی در نظر گرفته شود. عرضه آثار به صورت نمایشگاهی در کشور به صورت حرفه ای دیده نشده و نیاز است بویژه در حوزه گردشگری و در جهان اسلام این مهم را محقق نماییم.
تقدسی نژاد اظهار داشت: مجتمع نمایشگاه های بین المللی شهر آفتاب با موقعیت مکانی مناسب که نزدیک به فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) است و فضایی یکپارچه به مساحت ۲۵ هزار متر مربع، فضای نمایشگاهی استاندارد و تجهیزات به روز، سالن های با ارتفاع استاندارد نمایشگاهی، تهویه مناسب، پارکینگ با ظرفیت ۷۵۰۰ خودرو و کادر مجرب بطور قطع می تواند یکی از بهترین انتخاب ها برای برگزاری این نمایشگاه باشد.
سرمایه گذاری برای جذب گردشگری از جهان اسلام
رحمت الله رفیعی رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران در این جلسه تصریح کرد: نخستین نمایشگاه گردشگری جهان اسلام است که برگزار می گردد و نیاز است همه با هم با تلاش هم افزایی بیشتری این رویدا را برگزار نماییم.
وی اظهار داشت: بیشتر از ۹۰ درصد گردشگری ایران در حوزه کشورهای اسلامی است. از عراق، جمهوری آذربایجان، ترکیه و... است. باید فضای بیشتری به جذب توریست از کشورهای اسلامی و همسایه اختصاص دهیم، بسته های تابستانه یکی از پیشنهادات است باید برای جذب از این منطقه سرمایه گذاری نماییم.
رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات سفر اظهار داشت: انجمن و همه فعالان بخش خصوصی تمام قد از نمایشگاه جهان اسلام حمایت می کنند. هر نمایشگاه موفقی که در سطح جهان خوش درخشیده همواره انجمن های تخصصی قدرتمند را در کنار خود داشته است تا تجارب و آزموده های خویش را در اختیار نمایشگاه قرار دهد.


منبع:

1401/02/07
08:06:12
5.0 / 5
405
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری